Hülya Avşar leğen başına geçti!

  • Ana Sayfa
  • Hülya Avşar leğen başına geçti!
Hülya Avşar leğen başına geçti!
Hülya Avşar, başında yazması, sırtında fistanıyla leğende çamaşır yıkadı. Abone ol

Avşar, ‘72. Koğuş’ta ‘Mahkûm Fatma’ karakteri ile hem kendisinin hemde izleyicinin ‘Oyuncu Hülya’ açlığını gidermeye hazırlanıyor.

Orhan Kemal’in 1940’da yattığı Bursa Cezaevi’ndeki izlenimlerini ‘Ahmet Kaptan’ tiplemesi üzerinden yazdığı ‘72. Koğuş’ daha önce birçok tiyatroda sahnelendi. 1987’de Erdoğan Tokatlı’nın yönetiminde Kadir İnanır, Halil Ergun ve Tülay Arda’nın başrolleriyle sinema filmi olarak çekildi. Kerem Alışık, ‘72. Koğuş’u Sadri Alışık Tiyatrosu’nda geçtiğimiz sezon yeniden sahnelemişti.

ZENGİN KADRO
‘72. Koğuş’, aynı zamanda 23 yıl sonra bir kez daha sinemaya uyarlanıyor. Kerem Alışık ile Yavuz Bingöl’ün kurduğu film şirketi SASİN Film’in ilk projesi de ‘72. Koğuş’ oldu. Ayfer Tunç’un senaryosunu yazdığı, Murat Saraçoğlu’nun yönettiği film, gösterime 4 Mart’ta girecek. Filmin başrollerini ise Hülya Avşar, Songül Öden, Ayça Damgacı, Devrim Saltoğlu, Bülent Şakrak ve Nursel Köse paylaşıyor. 50. FİLMİ Hülya Avşar, başında mi range yazması, sırtında fistanıyla ‘72. Koğuş’ta leğende bol bol çamaşır yıkıyor. Avşar’ın kariyerinin 50. sinema filmi olma özelliğine sahip olan ‘72. Koğuş’taki ‘Mahkûm Fatma’ rolü ile deyim yerindeyse yine ‘döktürüyor’. Avşar, böylelikle ana mesleğinin sinema oyunculuğu olduğunu gözler önüne seriyor. Bir yandan da film festivallerine göz kırpıyor. Dört yıldır sinema filmi çekmemiş olmanın açlığı da hesaba katılacak olunursa ‘72. Koğuş’ta Hülya Avşar’ı izlemek tam bir keyif haline gelecek.


BİÇİLMİŞ KAFTAN
Kerem Alışık ile Yavuz Bingöl, projenin ilk çıkışından itibaren ‘Mahkûm Fatma’ rolü için sadece Hülya Avşar’ı düşündüler. Öyle ki ‘Mahkûm Fatma’ rolü için biçilmiş kaftanın Avşar olduğu konusunda hem fikir olan Alışık ile Bingöl, bu rol için bir B planı bile yapma gereği duymadılar. ‘Mahkûm Fatma’yı en iyi şekilde Avşar’ın canlandıracağından öyle emindiler ki bir başka oyuncu düşünmediler.

‘HAYIR’ DİYEMEDİ
2006’da rol aldığı ‘Bir İhtimal Daha Var’dan sonra birçok film teklifine ‘hayır’ diyen Hülya Avşar, ‘Mahkûm Fatma’ teklifine kayıtsız kalmadı. Tahliye olduktan sonra elinde birikmiş parası bulunsun diye erkek mahkûmların çamaşırlarını yıkayan ‘Fatma’ karakteri için Avşar, tüm oyunculuk hünerlerini sergiliyor. Kerem Alışık’ ‘Berbat’’, Yavuz Bingöl’ ise ‘Ahmet Kaptan’ karakteriyle Avşar’dan aşağı kalmıyorlar. ‘Mahkûm Fatma’, ‘Ahmet Kaptan’ ve ‘Berbat’ karakterilerinin çevresinde gelişen olayları hikâye edinen ‘72. Koğuş’, izleyici derinden etkileyecek sahneler ve diyaloglarla bezeli.

UZUN SÜRE HAZIRLANDI
Peki Hülya Avşar, ‘72. Koğuş’ ve canlandırdığı ‘Mahkûm Fatma’ için ne düşünüyor? Avşar, öncelikle ünlü romanların televizyon dizileri haline getirilmesinin revaçta olduğu bir dönemde ‘72. Koğuş’u beyazperdeye taşıma cesareti gösterdikleri için Kerem Alışık ile Yavuz Bingöl’ü kutluyor. Filmin daha birçok ünlü romana sinemanın yolunu açacağını düşünüyor. Hülya Avşar, bir roman kahramanını sinemada canlandıracak olmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu söylerken ‘Mahkûm Fatma’ rolünü canlandırmak için kameranın önüne geçmeden önce oldukça yoğun bir ön çalışma yapmış. Sanatçı, yaptığı bu ön çalışmada 1940’lı yılların şartlarını göz önünde bulundurarak o dönemde yaşayan bir kadının, özellikle hapishanede mahkûm olan bir kadının duygularındaki inişlerin ve çıkışların ne ölçüde olabileceği üzerine oldukça kafa yormuş. Öyle ki bakışlarından, vücut hareketlerine kadar mahkum bir kadının ruhunu yansıtabilmesi birçok ayrıntının kendisinde ne şekilde oluşması gerektiği konusunu sete girmeden önce kafasında oluşturmuş. Hülya Avşar, bu konuda “Fatma’nın ruhunu elime geçirmek için ne gerekiyorsa yaptım” diyor.

Hülya Avşar’ın 50. sinema filmi olma özelliğine sahip ‘72. Koğuş’ filmindeki çok özel sahnelerinin fotoğrafları HT MAG’da yayınlanıyor. Filmde para biriktirmek için erkek mahkûmların çamaşırlarını yıkayan ‘Mahkûm Fatma’ karakterini canlandıran Avşar Kızı, rolü gereği leğen başında bol bol çamaşır yıkadı. Hülya Avşar, oynadığı karakterin beyazperdeye en iyi şekilde yansıması adına bazı günler saatler süren çekimlerde tüm profesyonelliğini ve deneyimini kullandı.(Habertürk)



Kategori : MAGAZİN