PKK kaçırdığı polisi bıraktı

  • Ana Sayfa
  • PKK kaçırdığı polisi bıraktı
PKK kaçırdığı polisi bıraktı
Terör örgütü PKK'nın kaçırdığı polis memuru Hakan Açıl Kuzey Irak'ta serbest bırakıldı.Abone ol

İHD ve Mazlum-Der Genel Merkezi, kaçırılan polis memuru Açıl'ın, bugün saat 10.00'da İHD Genel Başkan Yardımcısı Kiraz Biçici, Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Şehmuz Ülek ve polis memuru Açıl'ın babası Muammer Açıl tarafından sağ olarak teslim alındığını açıkladı.

Açıklamada, Açıl ve heyetin Şırnak'ın Cizre ilçesine doğru hareket ettiği kaydedildi.

Polis mem seo uru Açıl'ın annesi Aysel Açıl, ''oğlum cep telefonuyla beni aradı, ağlamaktan bir şey konuşamadık. Çok mutluyuz. Oğlumu Eskişehir'de bayram havasında karşılayacağız. Asıl bayramı şimdi yaşadık'' dedi.

Mardin’de görev yapan polis memuru Hakan Açıl, 9 ekimde Malatya’daki astsubay ağabeyini ziyaretten dönerken Şırnak yakınlarında PKK’lı teröristler tarafından kaçırılmıştı.

Baba Muhammer Açıl, İnsan Hakları Derneği Başkanı Yusuf Alataş ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte 14 kasımda TBMM Başkanı Arınç'ı ziyaret etmiş ve Hakan Açıl'ın bulunması için yardım istemişti.

TBMM Başkanı Arınç kaçırılan polis memuru Hakan Açıl ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, "evladımızın kaçırılması hepimizi üzmüştür. Polis memurumuzun babası Muamamer beyin üzüntüsünü de paylaşıyorum. Evladımızı bulmak devletimizin görevidir. Hakan Açıl'ın bulunması için bizler de elimizden gelen gayreti göstereceğiz" demişti.

Bu ilk değil...

Terör örgütü PKK, 11 temmuzda da er Coşkun Kırandi'yi kaçırmıştı. Yapılan girişimler sonucunda  Kırandi, 4 ağustosta Tunceli'ye 15 kilometre uzaklıktaki Güleç köyü kırsal kesiminde serbest bırakılmıştı.

Serbest bırakılmasının ardından konuşan Coşkun Kırandi, ailesine sürpriz yapmak için erken izne çıktığını, yolu kesen PKK üyeleri tarafından kaçırıldığını ve kaçırıldığı süre içinde herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadığını söylemişti.



Kategori : GÜNCEL