Genelkurmay'ın flaş garson kararı

  • Ana Sayfa
  • Genelkurmay'ın flaş garson kararı
Genelkurmay'ın flaş garson kararı
Mehmetçik artık berberlik, garsonluk, şarkıcılık, aşçılık ve şoförlük yapmayacak. Bu işler için sivil personel alınacak...Abone ol

Mehmetçik artık berberlik, garsonluk, şarkıcılık, aşçılık ve şoförlük yapmayacak. Askeri bu tür işlerde çalıştırdığı için eleştirilen TSK' medine gezisi nın aldığı karara göre bu görevler için Silahlı Kuvvetler'e siviller alınacak.

Vatani görevini yapan binlerce askeri orduevlerinde çalıştırdığı için eleştirilen Genelkurmay, sivilleşme kararı aldı. Orduevlerindeki personel ihtiyacını belirlemek için Harbiye Orduevi pilot bölge seçildi.

Habertürk gazetesinin haberine göre, Genelkurmay Başkanlığı'nın görevlendirdiği uzman ekip İstanbul'daki orduevlerinde araştırmalarına başladı. Orduevlerinin sivilleşmesi için ne kadar personel ihtiyaç olduğu tesit edilecek.

Harbiye Orduevi'nde berber, şarkıcı, garson, aşçı, şoför olarak görev yapan askerler çekilecek yerlerine siviller alınacak. Sivilleşme 2011 yılı Haziran ayında sonuna doğru tamamlanacak. Daha sonra bu sivilleşme İstanbul'daki orduevlerinden  başlanarak tüm Türkiye'ye yayılacak.



Kategori : GÜNCEL