El-Cezire Van'ı böyle haber yaptı

  • Ana Sayfa
  • El-Cezire Van'ı böyle haber yaptı
El-Cezire Van'ı böyle haber yaptı
Arap dünyasının en etkili kanallarından biri olan El-Cezire, Van'ın turizm ve ekonomik potansiyelini anlatan 4 bölümden oluşan haberler yayınladı. Abone ol

Televizyon kanalı, Arap yatırımcılarla birlikte, Arap turistleri yazları serin olan ve birçok medeniyete beşiklik backlink yapan bölgenin ticaret merkez üssü Van'a davet ediyor. 19 Eylül'de Akdamar Kilisesi'ndeki ayini takip etmek amacıyla Van'a gelen El-Cezire Arap Kanalı Türkiye Temsilcisi Ömer Haşrem'in yaptığı haberler yayınlandı. Van'ın ekonomi, sanayi ve yatırım potansiyelini anlatan özel bir dosya ise yakında yayınlanacak. 4 bölüm halinde yayınlanan haberlerde, Akdamar Kilisesi'ni restore eden Türkiye Cumhuriyeti'nin yılda bir kez burada ayin düzenlenebileceğini, inanç özgürlüğü ve kişisel özgürlükler bağlamında gerek Ermeni kökenli vatandaşlarına gerekse komşusu Ermenistanlılara iyi niyet vurgusu yapılıyor.

Ayrıca haberde Van şehrini sosyal ve dini açıdan önemli bir merkez olarak gösteren El-Cezire, dini ayine katılmak için kente gelen Ermeniler ve diğer misafirlerin evde ağırlanmasından da övgüyle bahsediyor.



Kategori : GÜNCEL