Kredi kartında yeni kararlar

Kredi kartında yeni kararlar
Konut kredilerinde bankalar teminatın yüzde 90'ına kadar kredi veriyordu. BDDK bu oranın riskli olduğunu bildirdi.Abone ol

Kredi kartı kullanımı hızla çoğalırken, asgari ödeme limitleri artırıldı. Eskiden toplam borcun yüzde 20'si ödenirken, yeni uygulama ile bu yüzde 40'a çıkartıldı. Bir yıl içinde kartı borcunu 3 defa dönem borcunun y alaska seo arısından az ödeyenin nakit çekim hakkı yanacak.

Ekonomideki toparlanmayla birlikte ortaya çıkan riskleri azaltmak için peşpeşe önlemler açıklanıyor. Merkez Bankası’nın önceki günkü faiz indirim kararının ardından dün de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), hem kredi kartı hem de konut kredilerine yönelik yeni kararlar aldı.

Önceki gün Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, mevcut konjonktürde iç ve dış talebin büyüme hızlarındaki ayrışma ve hızlı kredi genişlemesinin cari açığı artırdığı, bunun da finansal istikrara ilişkin riskleri gündeme getirdiği vurgulandı. Yani kredilerdeki artışla yükselen tüketim büyümeyi ateşliyor, bu da üretim artışına giden şirketlerin daha fazla ithalat yapmasına neden oluyor.

CARİ AÇIK BÜYÜYOR

Merkez Bankası’nın açıklamasında dikkat çekilen “hızlı kredi genişlemesi” riskine karşılık BDDK, dün kredi kartı ile konut kredilerinde büyüme hızını yavaşlatacak önlemler açıkladı. İşte BDDK’nın kredilerdeki büyümeye yönelik aldığı tedbirler:



Kategori : EKONOMİ