İngiliz siyasetçi kimi örnek gösterdi?

  • Ana Sayfa
  • İngiliz siyasetçi kimi örnek gösterdi?
İngiliz siyasetçi kimi örnek gösterdi?
Aktivist hareketleri nedeniyle yasaklanan İngiliz parlementer Galloway'den Ortadoğu ülkelerine lider örneği. Abone ol

İsrail'in Filistin'deki uygulamaları başta olmak üzere dünyada savaş karşıtı çalışmaları ile adından söz ettiren Filistin'e Özgürlük Hareketi Lideri ve eski İngiliz Parlamenter George Galloway, ''İslam ülkelerine Erdoğan gibi lider lazım'' dedi.

Kanada'nın Afganistan politikasını eleştirmesi ve Hamas ile görüşmeler yapması yüzünden bu ülkeye girişine geçen yı seo l izin verilmeyen Galloway, başlattığı hukuk savaşını kazandı ve Kanada'ya geldi.

"Özgür Filistin, Özgür Afganistan ve Fikir Özgürlüğü" başlıklı konferansları kapsamında Hamilton'daki McMaster Üniversitesinde 500'e yakın kişiye hitap eden George Galloway,konuşmasına "Bismillahirrahmanirrahim" ve "Selamün Aleyküm" diyerek başladı. Kanada'ya girişini bakanlık yetkisi ile engelleyen Göçmenlik Bakanı Jason Kenney'e göndermede bulunan Galloway, "Sayın Bakan, bir kitabı yasaklarsanız, onu ellerinizle en çok okunanlar listesine koyarsınız" diye konuştu.

"İSLAM ÜLKELERİNE ERDOĞAN GİBİ LİDER LAZIM"

Konferansa katılan bir öğrencinin, "Mavi Marmara olayı sonrası ortaya çıkan Türkiye-İsrail ilişkileri Ortadoğu'daki güç dengelerini değiştirdi. Sizce Türkiye'nin yeni pozisyonu Osmanlı'nın dirilişi olarak yorumlanabilir mi?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan George Galloway, şunları söyledi:

"Bu görüşe katılıyorum. İslam ülkelerinin hepsine, Erdoğan gibi lider lazım. Türkiye'deki demokrasi, hoşgörü ve İslam, dünyayı ve çevresini aydınlatıyor. Eğer her İslam ülkesinin lideri Erdoğan gibi olsa, sorunlar daha kolay çözülürdü. Türkiye, askeri cuntaların elinde onlarca yıl çok çekti. Ancak bugün Türkiye'nin dünya genelindeki jeopolitik gücü her geçen gün yükseliyor."

Galloway'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözleri, dinleyiciler tarafından uzun uzun alkışlandı.

"İSRAİL'İ, BUSH BİLE HARPER KADAR DESTEKLEMEDİ"



Kategori : DÜNYA