Kiracılar bu haberi mutlaka okuyun!

  • Ana Sayfa
  • Kiracılar bu haberi mutlaka okuyun!
Kiracılar bu haberi mutlaka okuyun!
Daha büyük, daha temiz yada işinize daha yakın bir ev kiralamayı düşünüyorsanız dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Özensizce yapılan bir kiralama işlemi başınızı derde sokabilir. Abone ol

Bütçeniz kendi evinizin sahibi olmanıza imkan tanımıyorsa yapabileceğiniz tek şey kendinize uygun bir ev kiralamak. Peki ev kiralamak o kadar kolay mı?

Nasıl olsa kiracıyım istediğimde başka bir ev bulurum diyorsanız size yanıldığınızı söylemek isteriz. Çünkü gerek yasal düzenlemeler gerekse maddi yükümlülükler kira sözleşmenizi kolay kolay fesh et seo menize imkan tanımıyor. Tabi aynı şey ev sahipleri içinde geçerli.

İyisimi siz bir evi kiralamadan birkaç küçük tavsiyemize kulak verin ve kiraladığınız evde huzur içinde oturun.

İşte size birkaç öneri...

Öncelikle kiralayacağınız evin hangi semte olacağına karar verin. Sizin yada aile fertlerinin işlerine, okullarına kolaylıkla ulaşabileceği, ulaşım imkanlarının yeterli olduğundan emin olun.

Evleri gezerken banyo, mutfak ve ısıtma sistemini incelemeye özen gösterin. Tesisattaki akma ve sızıntılar ileri ki günlerde başınızı ağrıtabilir. Bu tarz sorunları ya eve girmeden önce tamir ettirin yada ev sahibinin tamir ettirmesini sağlayın.

"EV ALMA KOMŞU AL"

"Ev alma komşu al" sözünü ev kiralarken asla aklınızdan çıkarmayın. Çevrenizde yaşayan insanlar ve semt hakkında bilgi alın. İmkanınız varsa çevreyi gezin ve yakın komşularla tanışın. Evinizin yakınında hastane, okul, alışveriş merkezi, otopark vb. sosyal donatıların olup olmadığını da öğrenmeyi unutmayın.

SÖZLEŞME ŞART

Siz siz olun, ev sahibiyle kira sözleşmesi yapmayı sakın ihmal etmeyin. Bu sözleşme ev sahibinin haklarını koruduğu gibi sizinde haklarınızın tek garantisi olduğunu unutmayın. Son yıllarda artan sahteciliğide dikkate almayı ihmal etmeyin. Kiralayacağınız evin gerçek sahibinin kim olduğunu, sözleşmede yazan adresin kiraladığınız evin gerçek adresi olduğundan emin olun. Bunu öğrenmenin en iyi yolu ise bağlı bulunulan belediyeye başvurmak olacaktır.

Sözleşmeyi yaptığınız kişinin de gerçek ev sahibi yada ev sahibinin yasal vekaletine sahip biri olduğundan emin olun.

AYRINTILARA DİKKAT EDİN



Kategori : GÜNCEL