Çin'deki Türklerden pazarlık dersi

  • Ana Sayfa
  • Çin'deki Türklerden pazarlık dersi
Çin'deki Türklerden pazarlık dersi
Çin'e giden Türkler, girdikleri mağazalarda Çinlilerle kıyasıya ''Kayserili Pazarlığına'' girişmeden alışveriş yapmıyor. Abone ol

Çinli satıcılar da, düzgün İngilizce gramerleri ve ellerinden düşürmedikleri hesap makinası ile fiyatı sorulan ürünü satmadan, müşterinin mağazadan çıkmasına kolay kolay izin vermiyor.

Çinlil seo erin 'satmaya yönelik'' ısrarcı tarzlarını öğrenen Türkler de, satış fiyatını 5'te 1 oranına düşürmeden ürün almıyor.

1500'DEN 350 YUAN'A DÜŞÜYOR

Pazarlıkla, ünlü bir markanın gözde cep telefonunun için 1.200 Yuan (265 TL) istenen rakam 500 Yuan'a (110 TL), 350 Yuan (80 TL) fiyat biçilen kimono 50 Yuan'a (12 TL), 1.500 Yuan (330 TL) istenen marka kol saati de 350 Yuan'a (73 TL) satın alınabiliyor.

Türkler tarafından en çok satın alınan ürünler arasında cep telefonu, çeşitli elektronik eşya, Uzak Doğü kültürüne özgü figür, biblo ve giysi, porselen çay ve fincan takımı, kimono, yasemin çayı, Çinlilerin yemekte kaşık-çatal yerine kullandıkları özel tutma çubukları yer alıyor.

Şanghay'a iş ziyareti için gelen Ayfer Kuru AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çin'de satıcıların ısrarcı tavır sergilediğini ifade ederek, ilk geldiği gün 400 Yuan'a aldığı Çin porseleni çay takımını, bir kaç gün sonra pazarlık yapmayı öğrenerek 75 Yuan'a satın aldığını söyledi.



Kategori : GÜNCEL