Onları 'Balyoz' bile ayıramadı!

  • Ana Sayfa
  • Onları 'Balyoz' bile ayıramadı!
Onları 'Balyoz' bile ayıramadı!
Tek yumurta ikizi olarak dünyaya gelen ve ikiside tuğamirallikten emekli olan 2 kardeş paşa Balyoz davasında da sanık olarak yanyana oturuyor.Abone ol

Tek yumurta ikizi olarak dünyaya geldiler. Her ikisi de Deniz Harb Okulu'nu kazandı. İkisi de tuğamirallikten emekli oldu. 'Balyoz'da da ilk duruşmada sanık olarak yan yana oturdular.

Hasan Hoşgit ve Hüseyin Hoşgit, 1 Ocak 195 colorado seo 0 doğumlu ikiz kardeşler. Bütün hayatları neredeyse beraber geçen bu iki kardeş aynı okullarda okudu, ikisinin de hayali denizci olmaktı. İki kardeş önce Deniz Harp Okulu'nu, sonra da Harp Akademisi'ni bitirdi. Aynı yıl Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na katıldılar.

Milliyet'in haberine göer, başarıyla devam eden kariyerleri sonucunda Hasan Hoşgit 1998'de, Hüseyin Hoşgit ise 1999'da amiralliğe terfi etti. Hasan Hoşgit kariyerlerinin zirvesinde Akdeniz Bölge Komutanı; Hüseyin Hoşgit de Ege Deniz Bölge Komutanı oldu. Başarıları nedeniyle görev süreleri birer yıl uzatılan iki kardeşten Hasan Hoşgit 2003'te, Hüseyin Hoşgit ise 2004'te kadrosuzluktan emekli oldu.

AYNI SİTEDE OTURUYORLAR

İzmir'e yerleşen ve aynı sitede oturan iki kardeşin yolu Balyoz operasyonları sürecinde de keşişti. Balyoz Herakat Planı'nın ekleri arasında bulunan "Suga" adlı planda Hoşgit kardeşlerin de ismi yer alınca, soruşturmaya dahil edildiler. Savcıların talebi üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iki emekli amiralin talimatla ifadeleri alındı. Hoşgit kardeşler, Balyoz adlı bir plandan haberleri olmadığını söyleyerek suçlamaları reddetti.



Kategori : GÜNCEL