Numan Kurtulmuş'un şansı yok

Numan Kurtulmuş'un şansı yok
Milli Görüş'ü yakından takip eden İnsan Aktaş ,çiçeği burnundaki yeni başkan Numan Kurtulmuş'a şans tanımadı.Abone ol

AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş, Milli Görüş’ten doğan partileri yakından izleyen bir isim olarak da tanınıyor.

Numan Kurtuşmuş’un AKP’ye alternatif oluşturamayacağını belirten Aktaş, Saadet Partisi hakkında da “parti içinde Erbakan’ın, AKP’ye zarar verme arzusunda olmadığı ko seo nuşuluyor” iddiasında bulundu.

Birgün gazetesi, İhsan Aktaş ile Milli Görüş geleneğinden gelen partileri, Numan Kurtulmuş’un şansını ve Erbakan’ın neler yapmak istediğini konuştu.

Milli Görüş partilerinde neler oluyor?
Milli Görüş partileri Türkiye siyasetine en fazla etki etmiş geleneklerden birisidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Cumhuriyet Halk Partisi ve çok partili hayatı başlatan Demokrat Parti ancak siyasete bu kadar etki edebilmiştir. 12 Eylül’den önce Milli Selamet Partisi iktidar ortağı olmuş, Refah Partisi belediyelerde büyük etkinlik gösterip yine iktidarı paylaşmış, tek başına iktidar olacağından korkularak da darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmıştır. Fazilet Partisi kapandıktan sonra kurulan AK Parti iki dönemdir güçlü bir şekilde iktidarını sürdürüyor. Bu geleneğin en küçük partisi olan Saadet Partisi’ndeki bir bölünme dahi ülke gündeminde esastan yer alabiliyor. Buradan bakıldığında bu geleneğin Türk siyasetinde hiç de azımsanmayacak bir etkisi vardır. Bu bağlamda, Milli Görüş partilerinde olagelen şeyler kendi varlıklarını yeni bir siyasal varoluşa dönüştürebilme sancılarıdır.

Biraz eskiye gidelim, AKP’nin neden kurulduğundan, AKP’yi kuran kadroların Erbakan ile olan çelişkilerinden bahsedebilir misiniz? AKP’nin kuruluşunu anlamamız bu günkü bölünmeyi anlamamızı kolaylaştıracaktır.



Kategori : POLİTİKA