Hidayet'e Bulgaristan'dan ödül

Hidayet'e Bulgaristan'dan ödül
"Balkanların En İyi Sporcusu" ödüllerinde, Hidayet Türkoğlu, 30 puan toplayarak üçüncü oldu.Abone ol

Bulgaristan Devlet Haber Ajansı BTA’nın düzenlediği geleneksel "Balkanların En İyi Sporcusu" ödüllerinde, NBA’nın Orlando Magic takımında oynayan Türk milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, 30 avukat seo puan toplayarak üçüncü oldu.

Anadolu Ajansı dahil, Balkan ülkelerinin başlıca 7 haber ajansının verdiği oylar ile oluşturulan en iyi 10 sporcu listesinde Türkiye’den halterci Nurcan Taylan ve atlet Elvan Abeylegesse de yer aldı. Klasmanda 23 puan alan Nurcan Taylan 6’ıncı, 18 puan alan Elvan Abeylegesse ise 9’uncu seçildi.

Bu yıl 38’incisi düzenlenen ödül töreninde konuşan BTA Genel Müdürü Maksim Minçev, komşu ülkelerin haber ajanslarının yardımı ile yapılan oylamada 39 puan alan Bulgar bayan güreşçi Stanka Zlateva’nın birinci, Sırp tenisçi Novak Cokoviç’in ise 37 puanla ikinci seçildiğini bildirdi.

Balkanlarda yılın sporcuları yarışmasında ilk 10’a giremeyen, ancak puan alan 4 Türk sporcusu da yer aldı. Türkiye’den boksör Gülsüm Tatar, atlet Alemitu Bekele, grekoromen güreşçi Selçuk Çebi ve atlet Nevin Yanıt puan alan sporcular oldu.



Kategori : GÜNCEL