Bayram bitti dönüş çilesi sürüyor

  • Ana Sayfa
  • Bayram bitti dönüş çilesi sürüyor
Bayram bitti dönüş çilesi sürüyor
Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin son gününde özellikle İstanbul ve Ankara otogarlarının giriş ve çıkışlarında uzun otobüs kuyrukları oluştu. Abone ol

"7 günde insanları bir yerlere gönderdik, 2 günde evlerine ulaştırmaya çalışıyoruz." diyen firma yetkilileri, yoğunluğun bugün ve yarın da devam edeceğini belirtiyor. Kontrolleri sıklaştıran trafik ekiplerinin ise sürücülere 'uykusuz araç kullanmayın' uyarıları sürüyor.

Muğla'da, denetime katılan trafik polisleri, sürücülere demli çay ikramında bulundu.

9 günlük tatilin bilançosu ağır: 138 ölü

Dokuz gün süren Kurban Bayramı tatilini şehirleri dışında geçiren tatilcilerin dönüşü nedeniyle yollarda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerin giriş ve çıkışlarında trafik yoğunluğu artarken, otogar giriş ve ersağ üye ol çıkışlarında da uzun otobüs kuyrukları dikkat çekti. Tatilin kaza bilançosu ise ağır oldu. Tatilin başladığı 13 Kasım gününden bugün saat 17.00'ye kadar meydana gelen trafik kazalarında 138 kişi öldü, yaralanan 731 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Otobüs firmaları yetkilileri ek seferler de dahil tüm koltukların dolu olduğunu vurgularken yoğunluğun pazartesi, salı gününe kadar devam edeceğini ifade etti. Tatilcilerin memleketlerinden eli boş dönmemesi ise otogarlardaki yoğunluğu daha da artırdı. Kurban Bayramı tatilinin son gününde, İstanbul'a dönen vatandaşların bulunduğu araçlar, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nda ve çevre yollarda yoğunluğa neden oldu. İstanbul Seyahat Trakya Bölge Sorumlusu Oktay Kamacı, İstanbul'un gidiş dönüşlerdeki yoğunluğu kaldıramadığını belirterek, otogar girişinde arabalar kısıtlı alınmasına rağmen yoğunluk yaşandığını söyledi.

TEM otoyolunun Gültepe rampası kesimi, Kandıra ve Hereke turnikelerinin bulunduğu bölgelerle, D-100 karayolunun kent geçişi sırasında trafik yoğunlaşırken, bir diğer önemli geçiş noktası olan Bolu Dağı'nda da otoyolun Bolu kesiminin Ankara-İstanbul istikametinde araç yoğunluğunun arttığı görüldü. Yalova'daki Topçular iskelesinde yaşanan dönüş yoğunluğu nedeniyle de İDO ek seferler koydu. Feribot sayısı 14'e çıkarıldı. Vatandaşların bayram tatili dönüşünde olumsuzluk yaşamaması için köprüler ve otoyol gişelerinden ücretsiz geçiş uygulaması dün gece 03.00'e kadar uzatıldı. Bu uygulamadan haberi olmayan sürücüler, gişe önlerinde şaşkınlık yaşadı.

Kazaların yüzde 52'si 12.00-16.00 saatleri arasında

Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı istatistiklerine göre, bayram tatillerinde yaşanan trafik kazalarının yüzde 52'si, 12.00 ile 16.00 saatleri arasında meydana geliyor. Kazaya karışan sürücülerin yüzde 62'sini, 26 ila 45 yaş grubundaki kişiler oluşturuyor. Geçen yılki Kurban Bayramı'nda yaşanan 60 ölümlü trafik kazasının 18'i yayaya çarpma, 16'sı yoldan çıkma, 6'sı yandan çarpma, 5'i arkadan çarpma, 6'sı karşılıklı çarpışma, 5'i sabit cisme çarpma ve 4'ü ise diğer şekillerde meydana geldi.

Havalimanında hacı karşılama yoğunluğu

Kutsal topraklarda hac görevlerini tamamlayan hacılar ile 9 günlük bayram tatilinin son gününde İstanbul'a havayoluyla dönen tatilciler, Atatürk Havalimanı'nda yoğunluğa neden oldu. TAV işletmelerince yolcu çıkış kapısı ile karşılama alanı arasına konulan bariyerlerle hacılar ile yakınlarının buluşmaları sağlanıyor.



Kategori : GÜNCEL