Protestocu öğrencilere yargı müjdesi

  • Ana Sayfa
  • Protestocu öğrencilere yargı müjdesi
Protestocu öğrencilere yargı müjdesi
Protestocu öğrenciler 5 yıl içerisinde başka suç işlememeleri halinde haklarında verilen hüküm kalkacak.Abone ol

İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ) 2008-2009 eğitim öğretim yılındaki açılış töreninde izinsiz gösteri yaptıkları iddiasıyla yargılanan 18 öğrenci hakkında verilen 1 yıl 3'er aylık hapis cezası hükmünün açıklanması geri bırakıldı.

Sarıyer 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Sav sohbet cısı Yavuz Pehlivan, İTÜ'nün 2008-2009 eğitim öğretim yılında Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve devlet büyüklerinin de katıldığı açılış töreninde, dışarıda toplanan grubun AK Parti ve rektörlük aleyhine pankart açarak, sloganlar attığını, basın açıklaması yaptığını kaydetti.

Uyarılara rağmen dağılmayan gruba güvenlik görevlilerinin müdahale ettiğini belirten savcı Pehlivan, sanıkların ''2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek'' suçunu işlediklerini kaydederek, cezalandırılmalarını istedi.

Hakim Nesrin Şimşek İpekçi de, sanıkların izinsiz yapılan toplantıya katıldıklarının anlaşıldığını belirterek, sanıkları 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 28. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 1 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanıkların yargılama sürecindeki davranışlarını ve sosyal ilişkilerini değerlendirerek TCK'nın 62. maddesi gereğince cezalarını 1 yıl 3'er ay hapse indiren hakim İpekçi, sanıkların daha evvel kasıtlı bir suç işlememiş olmasını göz önünde tutarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

Hakim İpekçi, sanıkların 5 yıl süreyle denetim sürecinde tutulmasını, bu süre içinde kasıtlı bir suç işlememeleri durumunda hükmün ortadan kaldırılmasını, aksi halde dosyanın ele alınarak hükmün açıklanmasını da karara bağladı.



Kategori : GÜNCEL