Ahmedinejad'tan temiz Peugeot

Ahmedinejad'tan temiz Peugeot
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkedeki dar gelirlilerin araç sahibi olması için arabasını satışa çıkardı.Abone ol

Dar gelirliler konut sahibi olsun diye İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad 1977 model Peugeot marka arabasını satıyor.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesindeki dar gelirlileri konut edindirme projesine para toplamak amacıyla 1977 model Peugeot seo 504 marka otomobilini uluslararası müzayedeye koymaya karar verdi.

İran devlet televizyonunun internet sitesindeki habere göre, Sosyal İşler Bakanı Sadık Mesuli, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın Mehr konut projesine yardım için otomobilini satışa çıkarmaya karar verdiğini belirterek, "Otomobil uluslararası açık artırmaya koyulacak. Fiyatını ise daha sonra açıklayacağız" dedi.

Ahmedinejad, 2005'te iktidara geldiği sırada yaptığı servet beyanında, Tahran'ın mütevazi bir semtinde 155 metrekare genişliğinde bir apartman dairesi ile 1977 model beyaz bir Peugeot 504 marka otomobile sahip olduğunu bildirmişti.

3.7 MİLYON KİŞİ BAŞVURMUŞTU

Mehr projesi, tüm İran'da devlet tarafından ücretsiz sağlanacak arazilerde, bir milyon toplu konutun kooperatifler aracılığıyla inşasını öngörüyor. Düşük faizli kredilerle ucuza satılacak konutlar sayesinde dar gelirlilerin ev sahibi yapılması hedefleniyor.

Ahmedinejad'ın ilk görev süresi içinde 3,7 milyon aile bu konutlar için başvuruda bulunmuş, aralarından bir milyonu seçilmişti. 2010 başında İran hükümeti, ilk 525 bin konutluk projenin inşası için sözleşme yapıldığını açıklamıştı.



Kategori : DÜNYA