Avrupa'da iki ülkede sel tehtidi

  • Ana Sayfa
  • Avrupa'da iki ülkede sel tehtidi
Avrupa'da iki ülkede sel tehtidi
Aşırı yağışlar Avrupa'yı da etkisi altına aldı. Bosna Hersek ve Hırvatistan'da sel baskınları için vatandaşlar uyarıldı.Abone ol

Bosna-Hersek ve Hırvatistan'da gece başlayan ve gün boyunca devam eden şiddetli yağışlar, her iki ülkede su baskınlarına yol açtı.

Bosna Hersek'te gece başlayan ve gün boyunca da devam eden yağışlar nedeniyle, ülk seo enin kuzeybatısındaki Bihaç, Klyuç ve Bosanska Krupa şehirlerinden geçen Una ve Sana nehirleri taştı. Taşkınlar nedeniyle bu kentlerde yaklaşık 100 ev hasar gördü.

Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin başkenti Banya Luka kenti yakınlarında da Vırvas nehrinin taşması sonucu birçok ev ve işyeri zarar gördü. Ülkenin kuzeyinde bulunan Sava nehrinin taşması da, Brçko kenti çevresindeki köylerde maddi hasara yol açtı.

Tuzla Kantonu'nda da Yala ve Krivaya nehirlerinin taşması nedeniyle yaklaşık 200 ev su altında kaldı. Tuzla Kantonu Sivil İşleri Bakanlığı'na başlı ekipler, bölge halkının güvenli bölgeye sevk edilmesi için çalışma başlattı.

Yağışlar, Hırvatistan'da da etkili oldu. Etkili yağışların ardından meydana gelen su taşkınları, tarihi Dubrovnik ile Pula kentlerinde maddi zarara yol açtı. Birçok evin su baskınına uğradığı Dubrovnik ve Pula'da, önemli yollar da su altında kaldı.

Dubrovnik ve Pula'da aşırı yağışlar nedeniyle okullarda eğitime ara verilirken, yağışların etkili bir şekilde devam ettiği öğrenildi.



Kategori : DÜNYA