Kurultay yoklamasında 2. raunt

Kurultay yoklamasında 2. raunt
CHP'de kurultay kararı için geri sayım başladı. İl başkanlarının ardından milletvekillerinin de görüşleri belli oldu.Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- CHP'de aylardır süren tüzük kurultayı tartışmasına nokta konulmasına kısa bir süre kaldı. İl başkanlarının anketle görüşünü alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gruplar halinde de milletvekilleri ile görüştü. Milletvekillerinin görüşü de "kurultay yapılsın" oldu. Son karar ilk MYK toplantısında verilecek.

CHP’de seo seçimli kurultay için eğilim yoklaması sürüyor. Bu konuda tek başına karar vermek istemediğini açıklayan Kılıçdaroğlu ilk olarak il başkanlarının görüşünü isimsiz bir anketle almıştı. Anketin sonucunda il başkanlarının büyük çoğunluğu “Kurultay yapılmalı” dedi.

Kılıçadaroğlu'nun il başkanlarına uyguladığı gibi milletvekillerine de anket uygulaması bekleniyordu. Ancak bu yöntemi tercih etmedi. Yeni yönetimi oluşturduktan sonra bir grup milletvekili ile Meclis’te gruplar halinde buluşan Kılıçdaroğlu son grup toplantısı sonrası da bu görüşmeleri sürdürdü.

BAYKAL’LA GÖRÜŞMEDİ

Gün boyu milletvekilleri ile gruplar halinde görüşen Kılıçdaroğlu CHP eski lideri Deniz Baykal’la ise görüşmedi. Bunun bir tavır olmadığı Baykal’ın görüşünü çok önceden beyan ettiği için bir görüşme yapılmadığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre milletvekillerinin tamamına yakını da kurultayın gerekli olduğu fikrini beyan etti. Kurultay'a gerek yok diyen milletvekili sayısı ise 1-2'yi geçmedi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Kılıçadroğlu’nun genel başkan olarak partiyi tek başına kurultaya götürme kararı bulunuyor. Ancak Kılıçdaroğlu bu yetkisini kullanmayacak. İl başkanları ve milletvekillerinin kurultay eğilimi ilk yapılacak MYK toplantısında ele alınacak. Bu toplantı sonrası kurultay yapılıp yapılmayacağı karara bağlanacak.

Kurultay kararı alınırsa tarihinin en erken 18 veya 25 Aralık olması bekleniyor.



Kategori : POLİTİKA