Bakan Eroğlu'ndan Afyon'a 5 müjde

  • Ana Sayfa
  • Bakan Eroğlu'ndan Afyon'a 5 müjde
Bakan Eroğlu'ndan Afyon'a 5 müjde
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon'da konuştu, Sultandağı'na beş müjde verdi.Abone ol

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Eber Gölü ile ilgili bir master plan yaptıklarını belirterek, ''Şu an Eber Gölü kurtulmuş durumda'' dedi.

Sultandağı ilçesi Anıt Meydanı'nda kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Eroğlu, vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.

Eroğlu, buradaki konuşmasında, Sultandağı'nın kendileri için çok önemli olduğunu, yapılan hizmetlere devam edeceklerini söyledi.

Eroğlu, Sultandağı'nda duble yol çalışmasından so mikro beton fiyat nra alt ve üst geçitler ile köprülü kavşakların ile ilgili bazı sorunlar bulunduğunu bu sorunların giderilmesi için pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu'nda konuyu Ulaştırma Bakanına ileteceğini bildirdi.

Eroğlu, ''Sultandağı ile ilgili olarak 5 milletvekili ile 5 müjde veriyoruz. Şimdiye kadar 61 müjde verdik ve verdiğimiz müjdelerin çoğunu bitirdik. Verdiğimiz müjdeler içerisinde iki tanesi dere ıslahı çalışmalarıydı ki onlar da tamamlanmak üzere. Sultandağı her şeyiyle çok güzel bir ilçe. Sultandağı'na hayat veren Eber gölüyle ilgili vatandaşlarımız endişeli. 'Eber Gölümüz kurursa kirazımız para etmez' diye Çevre ve Orman Bakanlığı olarak Eber Gölü ile ilgili bir master plan yaptık. Şu an Eber Gölü kurtulmuş durumda. Son iki yıldır çeşitli balıklar atıyoruz, damlama sulama sistemleri ile ilgili Yeşilçiftlik beldesindeki çiftçi kardeşlerimiz geldi. 'Modern bir sulama sistemi yapmak istiyoruz, destek verir misiniz' dediler. Örnek bir çalışma olsun diye bu çalışmayı tamamladık ve çok az su ile daha fazla arazinin sulamasını yapıyorlar. O kadar güzel işliyor ki o arkadaşlarla gurur duydum. Bu uygulamayı diğer bölgelerde de uygulayacağız. Sultandağı'ndaki katı atık problemi vardı. Bu sorunu da bakanlık olarak tüm destekleri vererek tamamlayacağız. İnşaatı başladı, katı atık bertaraf tesisi yapıldıktan sonra çöpler sağa sola atılmayacak. Bakanlığım olarak ağaçlandırma yapacak belediye başkanlarıma ücretsiz fidan vereceğiz. Şimdiye kadar 300 bin adat fidan tahsis ettik. Okul bahçelerine yol kenarlarına hastane bahçelere fidan vereceğiz. Bir de otomatik meteoroloji ölçüm istasyonununa ihtiyaç varmış. Yatırım planına alındı. 2011 yılında tamamlanacağını düşünüyorum.''



Kategori : POLİTİKA