Gandi'den öğretmenlere müthiş vaatler!

  • Ana Sayfa
  • Gandi'den öğretmenlere müthiş vaatler!
Gandi'den öğretmenlere müthiş vaatler!
Kemal Kılıçdaroğlu yine Erdoğan'ı hedef aldı. Erdoğan'ı din istismarcılığıyla suçlarken, öğretmenlere de vaatlerini sıraladı...Abone ol

İNTERNETHABER- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın 'din sömürüsü' yaptığını söyledi. Süleymaniye'deki konuşmasını eleştirdiği Başbakan'ın 'istismarcı' olduğunu iddia etti.

Partisinin grubuna yine belgelerle çıkan Kemal KIlıçdaroğlu, İzmir ve civarında bulunan camilerde hükümetin yolsuzluk yaptığını vurguladı. Kılıçdaroğlu tüm yurttaşlara, 'Bunlara inanmayın' çağrısı yaptı.

Bayramda tüm uyarılara ve tedbirlere rağmen yaşanan trafik kazalarına değinen CHP Lideri, Başbakan Erdoğan'ı göreve çağırdı.

Öğretmen atamalarında açıkta kalan öğretmenlere de seslenen Kılıçdaroğlu, 'Bize güvenin sizi aç ve açıkta bırakmayacağız' mesajı verdi. Ayrıca öğretmenler için inanılmaz vaatler sıraladı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında yine 'iktidarlık' yemini etti ve CHP'nin dünya görüşünü anlattı.

İşte grup toplantısından ana başlıklar:

İKTİDAR YOLUNDAYIZ

Gündeme damga vuran Diyarbakır ve Urfa gezisini ele alan Kılıçdaroğlu, hükümete 'Ayrılık bizim kitabımızda yok' mesajı verdi:

"Diyarbakır ve Urfa'ya gittim. Ben ve arkadaşlarımın Diyarbakır ve Urfa'ya gitmesi tedirginlik yarattı. Bunlar ne yapıyorlar dedi? Buradan açıkça söyleyeyim... Bir şey yapıyoruz, CHP'yi iktidara taşıyacağız. Ayrılık bizim kitabımızda yok. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. CHP'nin yolunan inan, laikliği ana ilke olarak kabul eden tüm yurttaşların CHP çatısı altında yeri vardır. Biz birilerinin yaptığı gibi dini siyasete alet etmiyoruz, etnik kimliği siyasete alet etmiyoruz. İnsanı insan olarak görüyoruz"



ERDOĞAN'ı GÖREVE ÇAĞIRDI

9 günlük Kurban Bayramı boyunca yolların kan gölüne dönmesine dikkat çeken CHP Lideri, Başbakan Erdoğan'ı göreve çağırdı:

"Kurban Bayramın seo da dikkatimizi çeken bir şey var... Uzun tatile denk gelince, medya hep uyarır 'Yolda giderken dikkat!' diye ama maalesef her yolculuk sonrası trafik canavarına kurban veriyoruz. Yine 150 vatandaşımız hayatını kaybetti... Bu tablo acı bir tablo... Uygar ülkelerde de tatil oluyor ama oralarda can kaybı olmuyor... Peki ama neden? Bizimkiler de düşünüp Karayolları yasası çıkarmışlar... İyi de yapmışlar... O yasa da bir de üst kurul kurmuşlar... Karayolu güvenliği yüksek kurulu.. Kurul Başkanı da Sayın Başbakan... Sayın Başbakan'ın bu üst kurulu yılda 2 kez toplaması gerekiyor... Tam 8 yıldır bu kurul toplanmıyor. 8 yıldır bu kadar can kaybı varken şu komisyonu bir toplayalım, nerede bir eksiğimiz var diye sormuyor mu? Demek ki bir yerde sorun var... Çözüm üretilmesi gerekiyor... Umuyorum gelecekte Sayın Başbakan bu yüksek kurulu toplar ve alınması gereken önlemleri alır. Biz de can kaybını diğer tatilde sıfıra indirmiş oluruz..."

BAŞBAKAN'IN DİN İSTİSMARCILIĞI

Başbakan Erdoğan'ın referandumda cami çıkışında oy istediği vurgusunu yapan CHP Lideri, Başbakan'ı bu hareketinden dolayı 'dini istismar etmekle' suçladı:

"Başbakan görevini yapmıyor ama bir şeyi çok iyi yapıyor... Din istismarcılığını çok iyi yapıyor... Referandumda bir cami çıkışında yurttaşlardan oy istemişti... Sorum şu: 'İbadet yerleri siyaset mekanı mıdır?'... Ancak yurttaşlarımızın da çıkıp Başbakan Erdoğan'a camiyi siyaseti sokmamanız gerekiyor demesi lazım... Bu yapılan hareket doğru mudur yanlış mıdır? Eğer inanca ve Müslümanlığa saygı göstereceksek böyle bir olayı hayata geçirmememiz lazım. Aksi halde en temiz duyguları en temiz mekanlarda yerine getirirken tepemize bir siyasetçi gelecek mi gelmeyecek mi diye bir beklenti içine gireriz."

TARİHİ MEKANDA YOLSUZLUK YAPTILAR

Yine belgelerle hükümetin yaptığı yolsuzlukları ortaya çıkaran Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir çevresinde bulunan 22 camide 'inanç sömürüsü' yapıldığını savundu:

"Bunların bir özelliği var... Kendi çıkarları için yapmayacakları hiç bir şey yoktur... Size örnek vereceğim... AKP hükümeti bir karar aldı. Eski camileri ve türbeleri onaracaklar... Evet tarihi miraslar onarılmalı ve korunmalıdır ama bunlar o tarihi mekanlarda bile yolsuzluk yapmaktan kendilerini alamadılar... Elinizde örnek var mı diyeceksiniz... Var tabi.. İzmir civarındaki 22 camiden örnek vereceğim... Tamir öncesi tamir sonrası fotoğraflar var... Belgeler var... Bunlara güvenmeyin inanmayın diyorum ya... Yurttaşlarımızın namaz kıldığı yerde yolsuzluk yapılır mı! Bunları iyi tanıyın... Bu inanç sömürücülerine bir örnek daha...

Fatih'te Kaptan-ı Derya Halil Paşa camii var... Bu cami yeniden yapılmalı... Dini tesis alanından burası çıkarılıyor ve düğünü salonu yapılıyor... Bunu CHP yapsaydı, 'Dinsiz' diye haykırırlardı... Biz inançlara saygılıyız... Bunlar para için, koltuk için herşeyi satmaya hazırlar...

10'a yakın cami yeri kaldırılıyor ve ciddi birer rant alanına dönüştürülüyor.. Lüks residancelar yapılıyor, iş merkezine dönüştürülüyor... İşte bunların gerçek yüzünü göstereceğim diyorum ya... Bunlar dine saygılı olan değil... Yüzlerindeki maskeyi indireceğim... Samimi değiller bunlar... Bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır..."

FÜZE KALKANI

Gündeme damga vuran 'Füze kalkanı' haberine değinen Kılıçdaroğlu konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Şimdi bunlar NATO zirvesinden sonra çıkıp dediler ki 'bizim dediğimiz kabul oldu'. Şimdi Dışişleri Bakanı'nın füze kalkanıyla ilgili şöyle konuşuyor: "Biz çevremizdeki hiçbir komşumuzdan bir tehdit algılaması içinde değiliz. NATO'ya tehdit oluşturduğu kanaatinde değiliz" Bunu Türkiye Cumhuriyeti'nin dışişleri bakanı söylüyor. Peki tehdit sözkonusu değilse Allah aşkına füze kalkanı sisteminin ne işi var? Onu niye söylüyorsun...

Şimdi NATO füze kalkanını kuracaksın. Soğuk savaşın cephe ülkesi Türkiye olacak. Şimdi sayın Başbakan 'muhalefetin yeterli bilgisi yok' Peki niye Meclis'i toplamıyorsun? Ayıp değil ki bu... Ortadoğu'da yüzbinlerce kadına tecavüz edilerken sesi soluğu çıkmıyordu? Sen milleti mi kandıracaksın? Amaç İran'ın nükleer ve balistik sistemini kontrol etmek. Bunu korkudan söyleyemiyorlar. Bütün bunları İran da biliyor. Kimin hangi gerekçeyle hareket ettiğini herkes çok iyi biliyor."

ÖĞRETMENLERE İNANILMAZ VAATLER

Öğretmenler günü öncesi öğretmenleri de unutmayan CHP Lideri, CHP'nin iktidar olması durumunda öğretmeni baş tacı yapacağını vurguladı ve öğretmenler için inanılmaz vaatler sıraladı:

"Öğretmenlere sesleniyorum.Sizi aç ve açıkta bırakmayacağız. Verdiğimiz maaşlarla sizi ikinci bir işe mahkum etmeyeceğiz.

Biz öğretmenler için neyi hedefliyoruz. Öğretmen aylığını en az 2 bin liraya çıkaracağız. Öğretmenlere toplu taşıma ücretleri ücretsiz olarak verilecek. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere 1 aylık ek maaş verilecek. Öğretmenelere ücretsiz bilgisayar ve internet hizmeti verilecek. Zaten para vermiyorsunuz bari bilgisayar verin. Sözleşmeli öğretmenlerin tamamı kadroya alınacak. Aileler bölünmüş birisi Van'da birisi Çorum'da. Böyle bir şey olur mu?"

BDP İLE İTTİFAK İDDİALARINA SERT YANIT

Konuşmasının sonunda BDP ile ittifak tartışmalarını da kesin bir dille yalanlayan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle son verdi:

"Türkiye önemli süreçten geçiyor. CHP'ye medyada oyunlar oynuyor. Sağ medyaya inanmayın. Tutturmuşlar bir ittifak! Ne ittifakı Allah aşkına! Kim kiminle ittifak yapıyor! Günlerdir tartışılıyor, ben bile evde televizyonda hayretle izliyorum. Oturmuşlar bir süre adam, aynı tipler aynı televizyon kanallarında oturmuşlar bunu konuşuyorlar. Ne söylersek biz söyleriz birileri bizim adımıza konuşmasın. İttifaksa biz milletle ittifak yapacağız. İşçisiyle, çiftçisiyse, memuruyla emeklisiyle ittifak yapacağız"



Kategori : POLİTİKA