Mourinho Barcelona'ya taş attı

Mourinho Barcelona'ya taş attı
İspanya yılın maçına kilitlendi. Real Madrid'in ünlü hocası sözleriyle Barcelona cephesini kızdırdı.Abone ol

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 29 Kasım tarihinde oynanacak Barcelona-Real Madrid maçıyla ilgili FIFA'nın internet sitesine açıklamada bulunan Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, ''Barcelonalılar için sevimli biri değilim'' dedi.

Real Madrid Teknik Direktörü olarak ilk kez ''El Clasico'' maçına çıkacak olan Mourinho, ''Nou Camp beni asla affetmeyecek. Çünkü Santiago Bernabeu Stadı'nda Şampiyonlar Ligi'ni kazanma olasılıklarını ellerinden aldım. Beni, olumsuz bir şekilde karşılayacaklar. Chelsea ve İnter ile onlara karşı galip geld Chat Siteleri im. Ve şimdi de en büyük rakipleri Real Madrid'i çalıştırıyorum'' açıklamasında bulundu.

Mourinho, ''Eğer ben Barcelona Kulübü Başkanı Sandro Rosell olsam sözleşmesini 50 yıl uzatırım'' dediği, Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola için ise övgü dolu sözler kullandı. Barcelona'da Johan Cruyff ile başlayan ve Van Gaal, Rijkaard ile yıllar süren bir felsefenin devamını Guardiola'nın en iyi şekilde, ileriye götürerek sürdürdüğünü kaydeden Portekizli teknik adam, ''Uzun yıllar alan bu felsefe ve yıllardır birlikte oynayan futbolcular, Guardiola'nın kararlı bir takıma ve sağlam bir projeye sahip olmasına yardımcı oluyor'' şeklinde konuştu. Mourinho, Guardiola için ''O kundaktan itibaren Barcelonalıdır ve takımın başında olabilecek en iyi isim odur'' diyerek, ''Guardiola büyük bir teknik direktör. Arşivlere bakın son 20 yılda neler yaptıklarını görürsünüz'' dedi. ''Real Madrid başkanı olsaydınız Guardiola'yı teknik direktör olarak alır mıydınız?'' sorusuna ise Mourinho ''evet'' cevabını verdi.

Real Madrid'in ise halen kararlı bir takım olması için yapması gerkenler olduğunu, sürekli teknik direktör değiştirmenin yanlış olduğunu savunan Mourinho, ''Real Madrid gibi bir kulübün kendi felsefesi ve oyun stilini oluşturan bir alt yapıya sahip olması gerekir. Benim gelmemden bu yana bunun için çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Barcelona-Real Madrid maçı için ''benim için bir maç daha o kadar'' görüşünü yineleyen Mourinho, ''Eğer pazartesi günü kazanırsak bir gün sonrası salı olacak. Kaybedersek de bir gün sonrası salı olacak. Yani her şekilde zevkini çıkartıp, çalışmaya devam etmeliyiz. Ama bir Barça-Real Madrid maçının özel olduğunu, tüm dünyanın merak ettiğini biliyorum'' görüşünü savundu. Portekizli teknik adam, ''Büyük bir futbolcu'' diye tanımladığı Barcelonalı futbolcu Xavi ile ''mükemmel bir ilişkisi'' olduğunu, maç esnasında bazen farklı konuşmalar yapılsa da bu soğukluğun hemen unutulduğunu, asla bu futbolcuyla sorun yaşamadığını belirtti.



Kategori : GÜNCEL