CHP'den BDP ile ittifaka cevap geldi

  • Ana Sayfa
  • CHP'den BDP ile ittifaka cevap geldi
CHP'den BDP ile ittifaka cevap geldi
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, BDP ile ittifak iddialarına cevap verdi. İşte o sözler;Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, ''BDP ile CHP'nin seçim ittifakına girmesi söz konusu değil. CHP, seçime yalnız girecektir'' dedi. Anadol, füze kalkanı tartışmalarıyla ilgili olarakta İsrail'i işaret etti.

CHP Dikili İlçe Teşkilatını ziyaretinde parti üyelerinin sorularını yanıtlayan An Kumlama kumu adol, genel seçimde gösterecekleri milletvekili adaylarının, Türkiye'nin birçok ilinde ön seçimle belirleneceğini söyledi.

Kemal Anadol, ''BDP ile CHP seçim ittifakı yapacak mı?'' sorusuna, şu yanıtı verdi:

''Adnan Menderes, 1957'de seçim ittifaklarını yasaklayan bir kanun çıkarttı. Bu yasa o günden bu yana devam ediyor. BDP ile CHP'nin seçim ittifakına girmesi söz konusu değil. CHP, seçime yalnız girecektir. Yasal engeller var, Türkiye'de şu anda partilerin seçim ittifakı yapması yasak. Bazı partilerin adayları, bazı partilerin listesinden aday gösterilebiliyor. Partiler meclise girdikten sonra herkes yine kendi partisine dönüş yapıyor. Böyle bir olayın, CHP'nin Parti Meclisi ile karara bağlanması lazımdır. Biz iktidara talibiz, bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok.''

"KALKAN İSRAİL İÇİN KURULUYOR"

Kemal Anadol, Füze Kalkanı Projesi ile ilgili soru üzerine ise ''İsrail'i korumak, İran'ı vurmak için bir kalkandır deniyor. Bunu araştırmak, müzakeresini yapmak lazım. Bu füzeler niye Irak'ta konuşlanmıyor da Türkiye'de konuşlandırılıyor? Bu kararlar, NATO'da oy birliğiyle alınır. Sen istemezsen yapamazlar. Kimse sana zorla yaptıramaz'' diye konuştu.



Kategori : POLİTİKA