Berhan Şimşek'ten anlamlı ziyaret

  • Ana Sayfa
  • Berhan Şimşek'ten anlamlı ziyaret
Berhan Şimşek'ten anlamlı ziyaret
CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Üsküdar’da bulunan Validebağ Mustafa Necatibey Öğretmen Huzurevi sakinlerini ziyaret etti. Abone ol

Çok sayıda partili ile birlikte sabah huzurevine gelen CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, huzurevinde kalan eğitim çınarlarının ellerini öperek onlara gül dağıttı.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek huzurevi ziyaretinde yaptığı konuşmada; öğretmenlik mesleğinin, diğer mesleklerin ötesinde bir adanmışlık mesleği olduğ mikro beton kaplama unu kaydetti.

Öğretmenlerin kendisi için çok özel ve önemli olduğunu ifade eden Berhan Şimşek; “Öğretmenler, gökyüzündeki karanlığı yıldız gibi parlatanlardır. Bizim inancımız gereği, bir harf öğretenin 40 yıl kölesi oluruz. Bu hadislerde de dile getirilir ama biz, harfin ötesinde sevgiyi, barışı, kardeşliği, ilimi, edebiyatı, feni, aydınlanmayı öğreten öğretmenlerimize maalesef uzun yıllardan beri gerektiği önemi, ehemmiyeti, değeri vermiyoruz, veremiyoruz” diye konuştu.

Bir ülkenin geleceğinin öğretmenleriyle var olduğunu vurgulayan Berhan Şimşek; “Öğretmenlik mesleği, diğer mesleklerin ötesinde bir adanmışlık mesleğidir. Her annenin ve babanın bir, iki üç beş çocuğu olabilir ama bir öğretmenin yüzlerce, binlerce çocuğu vardır. Onların da yetiştireceği çocuklarla dünyayı değerlendirdiğimizde, öğretmenler bizim ışığımızdır” dedi.

Öğretmenlere yeterli değerin verilmemesini de eleştiren Berhan Şimşek; "650 bine yakın öğretmenin büyük bölümünün bu mesleği yaptığı için pişman olduğunu kaydetti. Şimşek; “Öğretmenlerimiz borçlarıyla boğuşuyor. Ne araştırma yapabiliyorlar, ne çocuklara daha yeni bilgiler aktarabilmek, kendilerini eğitebilmek için harcamalar yapabiliyorlar. Eğitim dünyasında öğretmenlerin çocuklara yetişemediğini görüyoruz” diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, ziyaretinde ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğretmenler için yazdığı ve 81 ildeki il başkanlarına öğretmenlere okumaları için gönderdiği mektubu da okudu.



Kategori : POLİTİKA