Öcalan'a bu bilgileri kim sızdırıyor?

  • Ana Sayfa
  • Öcalan'a bu bilgileri kim sızdırıyor?
Öcalan'a bu bilgileri kim sızdırıyor?
Ümit Fırat, Baydemir tartışmalarını değerlendirirken hem Öcalan hem de PKK ile ilgili çok önemli iddialarda bulundu.Abone ol

İNTERNETHABER- Kürt yazar Ümit Fırat, Öcalan'ın Baydemir ile ilgili sözlerinin "balans ayarı" olduğunu bundan sonra Baydemir'in çizmeyi aşmayacağını iddia etti. PKK'nın Gülen cemaatini tehdit ettiğini, bölgedeki faaliyetlerinden de rahatsız olduğunu söyleyen Fırat, Öcalan ile ilgil seo i müthiş bir iddiayı da gündeme taşıdı. Fırat'a göre Öcalan, avukatlarının dışında derin devletle de temaslarını sürdürüyor.. PKK terörürünün devam etmesini isteyen devlet içindeki bazı isimler APO'ya çok gizli bilgileri sızdırıyor.

Ümit Fırat, Öcalan'ın İmralı'da yaşlanarak ölmemesi için dua ediyor. Habertürk'te katıldığı programda konuşan Fırat, Öcalan'ın İmralı'da "doğal yollardan ölmesi" halinde bile bunun Kürt kamouyuna anlatılamayacağını ve bu durumun ülkede yeni çatışmaların yaşanmasına neden olabileceğini söyledi.

Öcalan'ın belirli bir süre sonra serbest kalabileceğini de iddia aden Fırat, tarih vermedi; ancak sürecin uzun olabileceğini ve bu süredede kamuoyunun konuya hazır hale getirilebileceğini ifade etti.

"ÖCALAN BAYDEMİR'E AYAR VERDİ"

İmralı'dan gelen Baydemir ile ilgili sözleri de değerlendiren Fırat, Öcalan'ın bu uyarıyla; Kürt siyasetine balans ayarı yaptığını ifade etti. İşte Fırat'ın, gündemdeki Baydemir tartışmasıyla ilgili değerlendirmesi:

"Osman Baydemir, Öcalan’a ters düşsün diye bir şey söylemedi. Onun söylediği ifade ettiği şey "silahlı mücadelenin sona ermesi gerektiğine" dairdir. Kandil’deki bazı yöneticilerinde zaman zaman ifade ettiği şeydir.



Kategori : GÜNCEL