MOSSAD'dın başına şef aranıyor

  • Ana Sayfa
  • MOSSAD'dın başına şef aranıyor
MOSSAD'dın başına şef aranıyor
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 8 yıllık görev süresi sona eren Mossad Şefi Meir Dagan’ın yerine isim arıyor.Abone ol

MOSSAD için ismi geçen adaylar ise Şin Bet’in Şefi Yuval Diskin ve yine görev süresi dolan Askeri istihbarat Şefi General Amos Yadlin.

Netanyahu dün yaptığı açıklamada Mossad’ın yeni şe seo fini önümüzdeki birkaç gün içinde belirlemeyi düşündüğünü belirtti. Tarihi cinayet, suikast, operasyon ve karşı istihbaratlarla dolu olan Mossad’ın 8 yıl boyunca şefliğini yapan Dagan, bu süre boyunca yerine geçecek birini hazırlamamıştı.

Bazı iddialara göre de Dagan bu görev için kimseye tam olarak güvenemediğini ifade etmiş. Netanyahu ve Savunma Bakanı Ehud Barak arasında kimin Mossad Şefi olacağına dair bir fikir birliği oluşmadığı, ancak Netanyahu’nun Genel Güvenlik Servisi Şin Bet’in Şefi Diskin’i bu görev için düşündüğü belirtiliyor.

Özellikle Mossad’ın yaptığı operasyonlara aşinalığıyla bilinen Diskin’in karşı operasyonlar konusunda da çok tecrübeli olduğu ifade ediliyor. Diskin’in Mossad tarafından hazırlanan bazı hassas askeri operasyonlar konusunda Dagan’a yardım ettiği ve planları birlikte hazırladığı öne sürülüyor.

İsrail’in ayakta kalması için istihbarat birimleri çok hayati olarak değerlendiriliyor.



Kategori : DÜNYA