Küçük kız ikizini karnından taşıyor

  • Ana Sayfa
  • Küçük kız ikizini karnından taşıyor
Küçük kız ikizini karnından taşıyor
Gaziantep'te yaklaşık 2.5 yıl önce yapışık ikiz olarak dünyaya gelen bebeklerden biri normal gelişimini sürdürüyor ancak...Abone ol

Kilisli bir çiftin yapışık ikiz olarak dünyaya getirdiği bebeklerden biri normal gelişimini devam ettirdi, diğeri ise başı olmadan kardeşinin göğüs ve karnına yapışık olarak büyüdü. İkizini vücudunda taşıyan 2,5 yaşındaki İlknur, kardeşinden ayrılacağı günü bekliyor .



Kilis'in Polateli ilçesine bağlı Belenözü Köyü'nde oturan ve akraba oldukları bildirilen Lüfiye İ. ve Ahmet İ. çiftinin 2,5 yıl önce Gaziantep'te bir hastanede birinin beyin ve başı olmayan yapışık ikiz kız b tütsü ebekleri oldu.

Doğumun ardından yapışık ikizler Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavi altına alınan bebeklerden biri normal gelişimini sürdürdü. Diğerinin ise başı olmadan kardeşinin göğüs ve karnına yapışık olduğu için kol ve bacakları kardeşine göre daha az gelişebildi.

Maddi durumu iyi olmadığı bildirilen ailesinin bir daha arayıp sormadığı bebeğe hastane personeli de "İlknur" adını verip sahiplendi.

Birinin yardımı olmadan yürüyemeyen küçük İlknur, elbisesinin altında, başı ve beyni olmayan ikizinden ayrılacağı günü bekliyor.

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Tuncer, bu vakanın yaklaşık 50 bin doğumda bir görüldüğünü söyledi.

Anne karnındayken çocuğun gelişimini etkileyen faktörlerin bu duruma neden olduğuna dikkat çeken Tuncer, ikizlerin kafadan, göğüsten, karından ve kalçadan yapışık olanlar şeklinde görüldüğünü, bazı yapışık ikizlerde iki ayrı beden ile iki ayrı beynin olduğunu, bazılarında bebeğin birinin tüm organlarına sahip olurken, diğerinin ise bir takım uzuv eksiklikleriyle dünyaya gelebildiğini söyledi.

Bu durumlardaki yapışık ikizlerin bir kısmının ayrılabildiğini vurgulayan Tuncer, "Bizim hastamızın ikizinin beyni ve başı yok, ancak diğer organları var. Etik açıdan bunun bu şekilde olması biraz daha avantaj. Çünkü yapışık bebek, beyni ve sinir sistemi olmamasından dolayı ayrı bir şahıs kategorisinde olmuyor. Sadece bunu bir parazit ikiz olarak isimlendiriyoruz. Bundan dolayı ayrılması hukuki ve etik açıdan diğerlerine nazaran doktor ve işin içinde olanları rahatlatacak konumda" diye konuştu.

İlknur'u ailesinin arayıp sormadığı, geçen temmuz ayında cep telefonundan dedesine ulaşılarak tedavisinin devamı için yeşil kart işlemlerini yaptırmalarının istendiği kaydedildi.



Kategori : GÜNCEL