İstanbul'da kent içi ulaşım değişiyor

  • Ana Sayfa
  • İstanbul'da kent içi ulaşım değişiyor
İstanbul'da kent içi ulaşım değişiyor
İETT, kent içi ulaşımda yeni bir döneme geçiyor. Bu dönem içerisinde herşey elektronik olacak.Abone ol

ETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, kent içi ulaşımda ücretlendirme konusunda yeni bir yapılandırma içerisinde olduklarını belirterek elektronik kart uygulamasını minibüs ve taksileri de kapsayacak şekild seo e yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

İETT Genel Müdürlüğünün 1 milyar 800 milyon 444 bin 508 TL olan 2011 bütçesi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda konuşan İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, 2011'de yatırımda aslan payının raylı sisteme ayrıldığını söyleyerek şöyle konuştu:

“Yatırım portföyümüzün içinde en büyük payı yüzde 53 ile raylı sistem yatırımları alıyor. Yine konforlu bir ulaşım için son derece önemli olan otobüs alımları için ayırdığımız kaynağın oranı ise yüzde 42'dir. İlk etapta 400 yeni otobüs alarak filomuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz. 2011 yılında almayı planladığımız bu araçlar klimalı, standart alçak tabanlı ve engelli erişimine uygun olacak. Bunların 80 adedinin doğalgazlı, 120 adedinin körüklü, 140 adet solo ve yine 60 adedinin metrobüs hattında kullanılmak üzere yüksek yolcu kapasitesine sahip körüklü olmasını öngörüyoruz”



Kategori : GÜNCEL