ABD Irak'ın güvenliğinden umutlu

  • Ana Sayfa
  • ABD Irak'ın güvenliğinden umutlu
ABD Irak'ın güvenliğinden umutlu
ABD'ye göre Irak'tan çekildikten sonra önümüzdeki yıl daha büyük olaylar beklenmiyor.Abone ol

ABD Savunma Bakanlığı Ortadoğu'dan sorumlu üst düzey yetkilisi Colin Kahl, ABD güçlerinin gelecek yıl sonunda Irak'tan çekilmesinden sonra, bu ülkede şiddet olaylarında çarpıcı bir artış olmasının bek seo lenmediğini söyledi.

Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'ne bilgi veren Kahl, "Medyada yer verilen, Irak'ın bir kargaşaya düşeceği yönünde genellikle abartılı yorumlara karşın, ülkedeki temel güvenlik koşulları güçlü olmayı sürdürmektedir" dedi.

El Kaide tarafından Irak'ta düzenlenen çeşitli saldırılara karşın, bu örgütün, geniş kapsamlı bir isyan ve iç savaş hedefinde başarıya ulaşamadığını belirten Kahl, ABD askerinin Irak'taki duruma etkisinin geçmişe göre çok zayıf olduğunu, kalan askerlerin de çekilmesinin, ülkede şiddetin çarpıcı biçimde yükselmesi gibi bir sonucunun olmayacağını ifade etti.

Irak'taki etkili siyasal güçler arasında yeni güç paylaşımı anlaşması yapılması ve hükümetin kurulması konusunda mutabakata varılması öncesinde, Amerikalı üst düzey yetkililer, çekilmeden sonra ülkenin istikrarsızlığa düşebileceği yorumu yapıyordu.



Kategori : DÜNYA