Gardaş'a doğalgaz piyangosu vurdu!

  • Ana Sayfa
  • Gardaş'a doğalgaz piyangosu vurdu!
Gardaş'a doğalgaz piyangosu vurdu!
Azerbaycan'da, ülkenin bugüne kadar açtığı en büyük ikinci doğalgaz yatağının bulunduğu bildirildi.Abone ol

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnag Abdullayev, Azerbaycan tarihinin en büyük petrol emekçisi Süleyman Vezirov’un 100’üncü doğum yıl dönümünde yaptığı konuşmada, Hazar Deniz’inde, "Ümid" adlı yeni doğalgaz yatağı açıldığını söyledi.

Abdulla seo yev, Hazar’da açılan yeni doğalgaz yatağının, hacmine göre Şahdeniz yatağından sonra en büyük ikinci doğalgaz yatağı olduğunu ifade etti.

Ümid yatağında bulunan doğalgazın 200 milyar metreküp civarında olduğunu açıklayan Abdullayev, doğalgazın piyasa değerinin ise 30-40 milyar dolar civarında olduğunu kaydetti.

CUMHURBAŞKANI ALİYEV

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, SOCAR heyeti ile yaptığı görüşmede, SOCAR Başkanı Abdullayev’den Ümid doğalgaz yatağının açıldığını öğrendiği belirterek, açılan yeni doğalgaz yatağının Azerbaycan’ın petrol ve doğalgaz sanayisinin gelişmesinde çok önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Açılan yeni doğalgaz yatağının Azerbaycanlı petrolcüler tarafından çıkarıldığını altını çizen Aliyev, Ümid doğalgaz yatağının, Azerbaycan dışında da büyük bir ilgi ile karşılanacağı sözlerine ekledi.

Azerbaycan’ın dünya kamuoyunda petrol ülkesi gibi şöhret kazandığını ifade eden Aliyev, 21. Asırda Azerbaycan’ın dünyada gaz ülkesi gibi kendi sözünü söyleyeceğini kaydetti.

Yeni açılan Ümid doğalgaz yatağının, yerin 6 bin 500 metre altında bulunduğu belirtildi.



Kategori : DÜNYA