Çocuk ve Gençlik Bienali başladı

  • Ana Sayfa
  • Çocuk ve Gençlik Bienali başladı
Çocuk ve Gençlik Bienali başladı
5 bin öğrencinin gerçekleştirdiği birçok alanda sergilenen bienal İstanbul Sanat Liman'ında başladı.Abone ol

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Eğitim Yönetmenliği tarafından ''2010 Okullarda'' projesi kapsamında düzenlenen ''İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'' İstanbul Sanat Limanı'nda başladı.

Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve ''Değişiyorum Farkında mısın?'' konseptiyle ''değişim'' temasını işleyen bienalde, İstanbul'un 39 ilçesinde bulunan 2 bin 500 okuldan 5 bin öğrencinin resim, heykel, seramik, fotoğraf gibi eserleri sergilenecek.

Binealin açılışında konuşma yapan Vali Yardımcısı Harun Kaya, Türkiye nüfusunun 17,8'inin İstanbul'da ikamet ettiğini belirterek, nüfusun yarısının 28,5 yaşında olduğu seo nu, yüzde 30'unu da 18 yaşın altındaki çocuk ve gençlerin oluşturduğunu bildirdi.

Türkiye nüfusunun yüzde 30'unun dünya ile mücadele edebileceğini ve onların yapabildiklerinden daha iyisini yapabileceğini ve Türkiye'nin gelişmekte olan değil, gelişmiş bir ülke olduğunu ispatlayabileceğini anlatan Kaya, ''Bazı şeyleri değiştirmek gerekiyor. Özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi, kazanımların en tepesinde görmeyi arzuluyoruz'' dedi.

''Artık değişimi yönlendirmek zorundasınız'' diyen Kaya, bilimi ve sanatı güçlendirmenin çocuklar ve gençlerin elinde olduğunu, liderliğe soyunmak için de değişimin yakalanması gerektiğini söyledi.


EVİMİZ İSTANBUL


İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da geliştirdikleri ''Evimiz İstanbul'' projesini anlatarak, projenin meyvelerini vermeye başladığını, artık İstanbul'un ilköğretim okullarında ders olarak okutulacağını açıkladı.

Çocukların yaratıcı yönlerinin keşfedilmesi ve geliştirilmesini önemsediklerini söyleyen Yıldız, bu kapsamda Çocuk Hakları Ofisi kurduklarını ifade etti.

İstanbul'da çocukların da yönetime katılmasını istediklerini anlatan Yıldız, ''Hazırlıkları tamamladık. İstanbul ve çocuklarımız her şeyin en iyisini hak ediyor'' dedi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt da kültür ve sanat çalışmalarının günümüzde tüm dünyada çok önemli bir endüstri haline geldiğini söyledi.

Dünya'da sadece bir kaç ülkede yapılan ve Türkiye'de ise ilk kez gerçekleştirilen bienalde, çocukların sanat yapıtlarını sergileme fırsatı bulduğunu ifade eden Kurt, çocukların sanatla iç içe birer birey olarak yetişmesini istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından 5 bin öğrencinin hazırladığı resim, heykel, seramik ve fotoğraf gibi eserlerinin bulunduğu sergi gezildi.

''İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'', Beyoğlu'ndan Tuzla'ya, Kadıköy'den Sultanbeyli'ye her yerden, her çevreden genç ve çocuğun katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Plastik sanatlar disiplinlerinin güncel sanat uygulama ve düzenlemeleriyle, sanatçı sunumu, performans, video gösterimi, panel, söyleşi gibi etkinliklerin yer alacağı bienal, 25 Aralık'a kadar devam edecek.



Kategori : MAGAZİN