Islak imzaya 100 bin lira ödül

Islak imzaya 100 bin lira ödül
''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' sanığı Dursun Çiçek'in çocukları babasıyla ilgili tanıklık yapacaklara 100 bin lira ödül verecek.Abone ol

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasına bakan mahkeme heyeti, kağıt üzerine yazılan bir yazı ve imzanın mürekkep yaşının tespit edilip edilmediği konusunda TÜBİTAK Başkanlığı, ODTÜ ve İTÜ Rektörlüğüne ayrı ayrı yazı yazılmasına hükmetti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, verilen aranın ardından heyet tarafından alınan ara kararlar, üye hakim Sedat Sa mikro beton fiyat mi Haşıloğlu tarafından açıklandı.

Dava konusu belgenin hazırlanmasıyla ilgili yayınlanan bir ses kaydı olduğu iddia edilen Kurmay Albay Ünal Atabay'ın 2009'da Genelkurmay Karargahı'nda görevli olup olmadığının Genelkurmay Başkanlığından sorulmasına karar veren mahkeme heyeti, bu ses kaydına ilişkin yayınlanan haberin de CD içerisinde temin edilmesi için güvenlik şube müdürlüğüne yazı yazılmasına hükmetti.

Davanın Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ndeki dosya ile birleştirilmesi taleplerinin ise dosya aslının Yargıtay Ceza Genel Kurulu'ndan geldiğinde değerlendirilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, kağıt üzerine yazılan bir yazı ve imzanın mürekkep yaşının tespit edilip edilmediği konusunda TÜBİTAK Başkanlığı, ODTÜ ve İTÜ Rektörlüğüne ayrı ayrı yazı yazılmasına karar verdi.

SABRİ UZUN'UN İFADELERİ İSTENDİ

Mahkeme heyeti, Emniyet Müdürü Sabri Uzun'un, gerek Emniyet Müdürlüğü, gerekse İçişleri Bakanlığı nezdinde müfettişlere ve diğer makamlara verdiği tüm ifade örneklerinin de istenilmesini kararlaştırdı.

Genelkurmay Başkanlığı yazısında belirtilen 55 adet harddiskin mevcut haliyle, üzerinde silme işlemi yapılmadan gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, firari sanık Bedrettin Dalan adına kayıtlı olduğu anlaşılan biri cep ikisi sabit olan telefonların 2000-2009 tarihleri arasındaki HTS raporlarının istenmesini hükme bağladı.

Mahkeme heyeti, Dursun Çiçek, Serdar Öztürk ve Mehmet Deniz Yıldırım'ın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 12 Ocak 2011'e erteledi.

BELGE SUNANA 100 BİN LİRA ÖDÜL



Kategori : GÜNCEL