Üsküdar Enlerini arıyor

Üsküdar Enlerini arıyor
Üsküdar Belediyesi yetenekli öğrencilerini arıyor. Birçok öğrencinin ter dökeceği yarışmaya katılım yoğun. Abone ol

Üsküdar Belediye Başkanlığı'nın "Toplumda Sporu Tabana Yayma ve Geliştirme Projesi" kapsamında 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı içinde Üsküdar ilçesinde bulunan ilköğretim okullarında atletizm sporunu sevdirme, rekabet duygusunu hissettirme, sosyalleşme, iletişim kurma, becerilerini fark etmelerini sağlama düşüncesi ile atletizm branşında "Üsküdar Enlerini Arıyo seo r" atletizm yarışması düzenledi.

Üsküdar'daki 64 ilköğretim okulunda okuyan yaklaşık 67 bin öğrencinin sportif olarak Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından taranması sonrası seçilen 800 öğrenci arasından yapılacak yarışmalar sonrası sürat, güç, dayanıklılık ve patlayıcılık açısından en yetenekli öğrenciler belirlenecek. Belirlenecek olan bu başarılı sporcular gözetim altında yetiştirilerek Türk sporunun geleceğine kazandırılacak.

Burhan Felek Spor Kompleksi Kubbe Salonu'nda 3 kademe halinde yapılacak yarışmalarda; 7 Aralık Salı günü 1. kademe seçme yarışları, 28 Aralık Salı günü, 2. kademe yarışması, 18 Ocak Salı günü ise final müsabakaları yapılacak.

Yarışmalar, 3. 4. 5. 6. 7. 8. sınıflarda okuyan kız ve erkek öğrenciler arasında durarak uzun atlama, 30 m sprint koşusu, sağlık topu ile atış (3 kg, 4 kg ve göğüs pası), dikey sıçrama ve her sınıftan 1 öğrencinin katılımıyla 7x bayrak yarışı kategorilerinde düzenlenecek. Yarışmalar sonunda Üsküdar'ın en ileri sıçrayanı, en hızlısı ve en güçlüsü seçilecek.

Yarışmalara katılan tüm sporculara madalya verilirken, takım halinde dereceye giren okullara Üsküdar Belediyesi tarafından çeşitli ödüller verileceği de açıklandı.

Burhan Felek Spor Kompleksi Kubbe Salonu'nda 7 Aralık Salı günü saat 10.30'da yapılacak olan ve 1'nci kademe seçme yarışlarında yer alacak 800 sporcunun katılacağı açılış törenine katılımın da büyük olacağı belirtildi.



Kategori : GÜNCEL