İttifak söylentisi CHP'yi karıştırdı

  • Ana Sayfa
  • İttifak söylentisi CHP'yi karıştırdı
İttifak söylentisi CHP'yi karıştırdı
CHP-BDP ittifak söylentisine en sert tepki Sav'a yakınlığıyla bilinen Şahin Mengü'den geldi.Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, bayram ziyaretinde 'sol blok' oluşturma önerisini CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum'un sıcak karşılaması, anamuhalefet partisini karıştırdı.

KİMSENİN HADDİ DEĞİL

CHP Manisa milletveki seo li ve eski MYK üyesi Şahin Mengü bu konuda ilk çıkışı yapan isim oldu. Önder Sav'a yakın isimlerden Şahin Mengü, Turktime internet sitesine yaptığı açıklamada "CHP'nin karar organlarının yerine konuşmak kimsenin haddi değildir. Teröriste terörist diyemeyen bir parti ile seçim birliği yapamayız" dedi.

MENGÜ: BATUM'UN SAFLIĞI

Mengü, Süheyl Batum'u hedef aldı. Batum'un 'CHP geleneğinden gelmediğini' savundu. Açıklamanın 'bir projenin parçası' olabileceğini ima eden Mengü, aksi durumu 'Batum'un saflığı' olarak değerlendirdi.

ZİYARETE SERT TEPKİ

Mengü, açıklamasında Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na da tepki gösterdi. Batum'u böyle bir açıklamaya, Kılıçdaroğlu'nun Paris'te bir hâkimi öldürmekten mahkum olmuş Yılmaz Güney'in ve 'Apo'yu özledik' diyen Ahmet Kaya'nın mezarını ziyaret etmesinin ittiğini öne sürdü. Mengü, "Dışarıdan aldıkları talimatla CHP'yi yönetmek isteyenlere en iyi cevabı yine CHP tabanı verecektir. CHP'liler bu çirkinliğe izin vermeyeceklerdir." ifadelerini kullandı.



Kategori : POLİTİKA