Aşçılar zor durumda!

Aşçılar zor durumda!
Aşçılar Federasyonu'nun gerçeklik iddiaları birçok aşçıyı zor durumda bıraktı. İşte olay ile ilgili açıklamalar... Abone ol

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Tüm Aşçılar Federasyonu (TUMAF) yöneticilerinin, resmi geçerlilikteki federasyonun kendileri olduğu iddiası binlerce aşçıyı zor durumda bırakıyor.

TAFED Başkanı Zeki Açıkgöz, Türkiye ismini herkesin kullanamayacağını dolayısıyla Bakanlar Kurulu kararı ve İçişleri Bakanlığı'nın izniyle 2006 yılında kurulmuş 17 bin kadar üyeli bir federasyon olduklarını söyledi.

Yalçın Manav başkanlığındaki TUMAF'ın Basın Sözcüsü Hayati Özcan da 2007 yılında kurulduklarını ve Dünya Aşçılar Birliği Fed seo erasyonu üyesi oldukları için uluslararası bir kuruluş statüsü taşıdıklarını dolayısıyla asıl federasyonun kendileri olduğunu ileri sürdü.

Başkan Açıkgöz, gayelerinin ticaret yapmak olmadığını kendi yaşadıkları zorlukları ileride meslektaşlarının yaşamaması için bu işi yaptıklarını söyledi.

Açıkgöz, "İsim kendisini söyler. Türkiye ismini biz kendimiz koymadık, devletimizden aldık. Bunun dışında üç kişi beş kişi dernek kurup tüm aşçılar evrensel aşçılar olabilir. Dernekler kanuna göre böyle şeyler var. Ancak ülkenin resmi tanıdığı federasyon biziz. Amaçları, idealleri nedir ben bunu bilemiyorum. Ancak bizim bir tane hedefimiz var. Ülkemiz için neler yapabiliriz. Ticari bir kurum değiliz. Bizim yaptığımız sponsorlar, şunlar bunların birilerinin ceplerine girsin için değil mesleğimiz için. Onun dışında başka federasyonlar var mıdır biz onlarla ilgili konuşmak da istemiyoruz. Bilgi sahibi de değiliz. Diğerleri tabela kuruluşu. Eğer öyle bir şey varsa burada sponsorları ve meslektaşlarımızı da kandırıyorlar. Çamur at izi kalsın. Onun için bu tip polemiklere girmek istemiyoruz. Biz ileri de yapılacak yarışmalarda şimdiden ay yıldızlı bayrağı dalgalandırma amacındayız." diye konuştu.

BİZDEN ONAY ALMAK ZORUNDALAR

Tüm Aşçılar Federasyonu Basın Sözcüsü Özcan da, Türkiye'de aşçılık ve yemek kültürü alanında faaliyet gösteren beş derneğin bir araya gelmesiyle kurulduklarını hatırlatarak,

"Şu an bünyesindeki10 dernekten güç alan federasyonumuz yurt içinde ve yurt dışında Türk Mutfak Kültürü'nü başarıyla tanıtıyor. Biz, Dünya Aşçılar Birliği Federasyonu'na üye olduğumuz uluslar arası bir pozisyonumuz var. Dolayısıyla Türkiye Aşçılar Federasyonu da yurt dışı yarışmalara giderken bizim federasyondan onay almak zorunda. Biz İstanbul onlar Ankara merkezli." görüşünü belirtti.

Bu arada her iki federasyonun üyesi olan aşçılar, yurt içinin yanı sıra milli aşçılar takımı adları altında yurt dışındaki yarışmalara sponsorlar desteğiyle katılıyor.



Kategori : GÜNCEL