Sümeyye Erdoğan sessizliğini bozdu

  • Ana Sayfa
  • Sümeyye Erdoğan sessizliğini bozdu
Sümeyye Erdoğan sessizliğini bozdu
Başbakan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, milletvekili adayı olacağı söylentisini yalanladı...Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın “Başörtülü vekil olabilir” açıklaması üzerine geçtiğimiz hafta AKP grup toplantısına katılan Sümeyye Erdoğan’ın da milletvekili olabileceği iddiaları dillendirilmeye başlandı.

Sümeyye Erdoğan, milletvekili olacağına dair spekülasyonlara cevap verdi. Taraf yazarı Halil Kaplan'a konuşan Sümeyye Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar geldi. İ Sohbet şte Kaplan'ın izlenimleri:

- Gezi sırasında yaptığı açıklamaları kendi izniyle aktarıyorum. Öncelikle Sümeyye Hanım zaten aktif siyasete katılmayı düşünmediğini söyledi. Şu anda AKP Genel Merkezi’nde ve babasının yanında “fahri danışman” olarak çalıştığını belirtti. Babası Başbakan Erdoğan’ın da kendisi siyaset içerisindeyken aileden herhangi birisinin siyasette olmasına sıcak bakmadığını ekledi. “Babamın duruşu küçüklüğümüzden itibaren böyleydi” dedi.

Başörtülü vekile kapı aralandı

Her ne kadar Sümeyye Hanım aktif siyaseti düşünmese de başörtülü milletvekili tartışması gündemdeki yerini koruyor. Çünkü ülkemizde kadınların 1934’ten beri seçme ve seçilme hakkı olduğu söylense de Türkiyeli kadınların büyük çoğunluğunun başörtülerinden ötürü seçilme hakkı yok. Yani milleti temsil ettiği iddia edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadınların %70’i aslında temsil edilmiyor. Bu yüzden Lübnan ziyareti dönüşünde Başbakan’ın gazetecilere verdiği cevaplar arasında en çok ilgi çekenlerden biri de “Başörtülü milletvekili olabilir” açıklamasıydı. Sabah’tan Sevilay Yükselir soruyu yönelttiğinde Başbakan sanırım özellikle ikimizi kastederek “Bunun yolunu siz açacaksınız” dedi. Benim şaşkınlıkla cevaptan emin olmak için sorduğum “Yani olabilir mi?” ısrarıma da “Siyasette her şey olabilir” diyerek karşılık verdi.

Daha hızlı normalleşiyor



Kategori : POLİTİKA