Kurtulmuş Has Parti'nin ilk başkanı

  • Ana Sayfa
  • Kurtulmuş Has Parti'nin ilk başkanı
Kurtulmuş Has Parti'nin ilk başkanı
İlk kongresini yapan HAS Parti'nin Genel Başkanı Kurtulmuş'tan iktidar ve muhalefete ağır eleştiriler geldi.Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Saadet Partisi’nde olaylı bir şekilde ayrılan Numan Kurtulmuş ve arkadaşları yeni kurduğu HAS Parti’nin ilk kongresini yaptı. Kurtulmuş tek başına giridiği seçimde geçerli oyların tamamını alarak HAS Parti'nin ilk genel başkanı oldu. Kongredeki en sürpriz gelişme ise emekli bir generalin partiye katılması oldu.

Sakin kongrede yaklaşık bir saat süren bir konuşma yapan Kurtulmuş uzun uzun HAS Parti'nin kuruluş nedenini, diğer partilerden farkını anlattı. Kurucuları arasında sosyalist isimlerin seo dikkat çektiği partiyle ilgili Kurtulmuş, "Farklı görüşlerden biraraya geldik. Ama burası süpermarket, herkes de başka reyonda başka bir şey söylemeyecek. Hepimiz milletin ortak türküsünü söyleyeceğiz" dedi.

CHP'yi iyi muhalefet yapmamakla eleştiren Kurtulmuş ekran yasağı getiren bir partinin demokrat olamayacağını savundu. Kurtulmuş'un hedefinde Başbakan Erdoğan da vardı. Füze kalkanıyla ilgili hükümeti eleştiren Kurtulmuş, Erdoğan'ın "Katile katil deriz" sözlerini hatırlatarak, "Irak'ta katil kim, Afganistan'daki katile ne diyeceğiz" diye sordu.

İktidar ve muhalefet partilerinin referandumdaki yüzde 58-42 oy üzerine hesap yaptığını anlatan Kurtulmuş, "Yüzde 42'nin korkularını, endişelerini anlıyoruz. Biz yüzde 100'e talibiz" dedi.

ŞAŞIRTAN PANKART

Atatürk Spor Salonu’nda yapılan kongre için Türkiye’nin dört bir tarafından yüzlerce kişi geldi. Aralarında sosyalistlerin de bulunduğu kurucularla dikkat çeken parti kongresinde bu yapı pankartlara da yansıdı. Nazım Hikmet'in şiirinden esinlenilerek hazırlanan "Akın var akın güneşe akın, güneşin doğuşu yakın" pankartı açıldı. "Şafak devrim vaktidir" gibi pankartların yanı sıra Kurtulmuş da konuşmasında Pir Sultan'ın "Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan" dizelerini okudu.

Kongre salonunda geçmiş Saadet Partisi kongrelerinde olduğu gibi harem-selamlık bir oturma düzeni dikkat çekti. Ancak aralarda çok az sayıda kadının erkeklerle birlikte oturduğu görüldü.

KİMLER KATILDI?

GEÇERLİ OYLARIN HEPSİNİ ALDI HAS Parti Genel Başkanlığı için yapılan oylamada 231 delegenin 210'u oy kullandı. Kurtulmuş geçerli 207 oyun tamamını alarak HAS Parti'nin ilk genel başkanı oldu.

Seçim sonuçlarından sonra kısa bir konuşma yapan Kurtulmuş, herkese teşekkür etti. Kurtulmuş şunları söyledi: "İşimiz yeni başlıyor. Şimdi Bismillah deme zamanı. Kongre bir yerde seçim kampanyasının başlangıcı. Köy köy, mahalle mahalle, fabrika fabrika gezip gerçekten halkın sesini yükseletecek bir çalışma içinde olacağız.



Kategori : POLİTİKA