İnce'nin iğrenç Kur-an yazısına tepki seli

  • Ana Sayfa
  • İnce'nin iğrenç Kur-an yazısına tepki seli
İnce'nin iğrenç Kur-an yazısına tepki seli
Hürriyet yazarı Özdemir İnce'nin kutsal kitapların insan hayali olduğu iddiası semavi din mensuplarını kızdırdı.Abone ol

Böylesi ilk kez yaşandı. Dünya ülkelerinde bazı inançsızların Kur-an'ı Kerim ve Allah peygamberine ettiği hakaretlere almışmıştık ama bu kez aynı sözleri içimizden birinin yapması şaşkınlığımızı bin kat daha artırdı..

Hürriyet yazarı Özdemir İnce, Kur-an'ın Allah kelamı olmadığını söyleyerek kutsal kitaba hakaret etti. Kur'an Kerim'in insanların hayal dünyası ile dolu olduğunu yazan Özdemir İnce'ye tepkiler çığı gi nasıl reklam veririm bi yağmasına rağmen ne yazardan, ne de o hakareti yayınlayan gazetesi Hürriyet'ten tek bir açıklama gelmedi..

Tevrat ve İncil'in mezapotamya kaynaklı mitoloji olduğunu yazan İnce'nin hedefinde Kuran'ı Kerim de vardı. İlk tepki Ahmet Hakan'dan geldi. İnce için 'uçuşta sınır tanımıyor' ifadelerini kullandı.

TEVRAT SEÇMELER KİTABI

Pozitivizmin zirve yaptığı 19. yüzyılda 1872 tarihli “Tarihte Tanrı Fikrinin Doğuşu” adlı kitabını köşesine taşıyan İnce'ye göre, Tevrat, İsrail anonim (sözlü) edebiyatından bir seçmeler kitabı. Bakın Tevrat ile ilgili neler diyor?

MİTOLOJİDEN ESİNLENMİŞ!

'Özdemir ince artık yere inse'  İnce'nin görüşlerine Ahmet Hakan da isyan etti. Bugünkü köşesinde "Sanırım Özdemir İnce ya herkesin zekasıyla alay ediyor ya da uçuşta sınır tanımıyor" diyen Hakan, yazarın zekasını şu sözlerle sorguluyor:

"Hadi Özdemir İnce’nin, 1872’den beri bilinen “müthiş bilimsel bir gerçeği” ortaya koyarak inanan insanlara “1872’den beri boşa inanıyorsunuz” demeye getirmesini bir yana koyalım. Peki İnce’nin, Kuran’a inanan insanlara, “Kuran’ın insan imgeleminden çıkma olduğunu kabul ederseniz daha iyi, daha bilinçli mümin olursunuz” demesini nereye koyacağız? Kuran’ı “Allah kelamı” kabul etmesi gereken insanlar, onun insan imgeleminin ürünü olduğunu kabul etmeye başlarlarsa nasıl “mümin” olmaya devam edebilirler ki?" "Smith orada Kutsal Kitap'ta geçen tufan öyküsüne çok yakın bir öykü ve bu konuyla ilgili ayrıntılar bulmuştu. “Gılgamış Destanı” idi söz konusu olan. Tevrat'ta anlatılan tufan öyküsü ile yaratılış sürecinin kaynağı Asur-Sümer mitolojisi ise şimdi ne olacaktı?"



Kategori : MEDYA