Borsa çöktü, dolar çoştu

Borsa çöktü, dolar çoştu
Borsa iyi başlayan günde sert düştü, dolar ise son yükselişle birlikte son 2 ayın zirvesine oturduAbone ol

Piyasaların üzerinde kara bulutlar dolaşmaya devam ediyor. Riskli yatırımlardan kaçış hızlanırken dolara olan talep yurt içi piyasada Dolar/TL paritesini zirveye taşıyor. Avrupa'daki borç sorununa yönelik çözüm arayışları devam ederken yatırımcılar indiana seo ın kafasındaki sis perdesi dağılmış gibi gözükmüyor.

Tünelin sonundaki ışığı bir türlü göremeyen yatırımcılar dünya hisse senetleri piyasasından kaçmaya devam ediyor. Asya güne iyi başlamıştı fakat bu iyimserlik bugün Avrupa'da ve Türkiye'de sürdürülemedi. İrlanda konusunda anlaşmaya varılmış olmasına rağmen ödenecek faiz oranının yüksek olması ve akabinde İspanya, Portekiz'in ardan Kıbrıs Rum kesimine yönelik söylentiler de piyasanın tansiyonunu artırmış gözüküyor.

İMKB'nin kaybı şu sıralar yüzde 3.30'a ulaşırken Endeks, 63 bin 900'e geriledi. Öte yandan, Euro/Dolar paritesinin 1.31 seviyesine çekilmesiyle birlikte dolar yurt içi piyasalarda hızlı bir artış yaşadı. Son artışla 1.5060 seviyelerine kadar çıktı. Serbest piyasada dolar yaklaşık 2 ay aradan sonra yeniden 1.50 liranın üzerine çıktı. Diğer yandan, Kapalıçarşı’da serbest piyasada 1,5010 liradan alınan dolar, 1,5040 liradan satılıyor. Euro ise alışta 1.9710 liradan, satışta da 1.9730 liradan işlem görüyor. Dolar en son Ramazan Bayramı'ndan önce 1.50 liranın üzerinde işlem görmüştü.



Kategori : EKONOMİ