Şu sıralar ev alan yok!

Şu sıralar ev alan yok!
Konut kredisi stoklarındaki artışa karşın, yılın üçüncü çeyreğinde konut satışları ciddi bir şekilde azaldı.Abone olKonut kredisi stoklarındaki artışa karşın, yılın üçüncü çeyreğinde konut satışları ciddi bir şekilde azaldı. Geçen yılın ayın dönemine oranla satışlardaki daralma yüzde 25'i geçti.

D Texas Seo Service D Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, bu yılın 3. çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre konut satışlarının yüzde 25,21 oranında daralmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, konut finansmanı tarafındaki hareketliliğin devam ettiğini ancak alıcıların ekonomik çalkantı nedeniyle alım kararlarını ertelemiş gözüktüklerini belirtti.

Bu daralmanın kendisini gelecek yılın ilk çeyreğinde büyümeye bırakacağını düşündüklerini ifade eden Aysan, “Bu düşüşü geçici bir sonuç olarak görüyoruz” dedi.

2009 yılında konut fiyatlarında ortalama yüzde 12 ile yüzde 15 arasında düşüş olduğuna işaret eden Aysan, bu sene kayıpların yarısının yerine konduğunu, son bir kaç ayda yapılan değerlemelerde konut fiyatlarının yukarı doğru gittiğini gördüklerini söyledi.

Aysan, “Fiyatların 2008'deki seviyesine geleceği zamanı, gelecek senenin ilk çeyreğinin sonu olarak görüyoruz. Konut fiyatlarında yukarı doğru hareket olacak” dedi.



Kategori : GÜNCEL