Mahkeme salonunda en acı ifade

Mahkeme salonunda en acı ifade
Herşey gözünün önünde oluyordu... Babası annesini her gün dövüyordu... Şiddetli dayağa dayanamayan kadın ölünce babayı hapse attırmak küçük çocuğuna kaldı...Abone olAdana'da eşi 43 yaşındaki Rubaşa D.’yi tabancayla başından kurşunlayıp, öldürdüğü iddiasıyla tutuklanıp, hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen 52 yaşındaki Ekrem D.’nin 11 yaşındaki oğlu Z.D., babasının sürekli annesini dövdüğünü söyleyerek şikayetçi olduğunu söyledi.

Olay, 8 Eylül’de Ova Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, emekli işçi Ekrem D. kendisini aldattığını düşündüğü 27 yıllık eşi Rubaşa D.’den bahçede giymek üzere aldığı çizmelerini sordu. Rubaşa D.’den “Onu dostu Rhode Island Seo Service ma verdim” cevabını alan Ekrem D. çılgına döndü.

Ekrem D., tabancayla eşini başından kurşunlayıp, ardından silahla polis merkezine gitti. Katil zanlısı, önce “Eşim intihar etti” dedi. Donra da onu kendisinin öldürdüğünü itiraf etti.

‘Yakın akrabayı öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu Ekrem D.'nin yargılanmasına 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Eşinden ‘Evlendim’ dediği kişinin adını öğrenmek için silahı doğrulttuğunu ve bu sırada koluna vurunca silahın ateş aldığını ileri süren Ekrem D., “Ben aramızdaki sorunun halledilebilmesi için eşimin babasıyla bizi barıştırmasını istedim. Ancak eşim bunu kabul etmedi ve kendisinin başka biriyle olduğunu söyledi. Benim bazı eşyalarım kaybolmuştu. Karıma onları sorduğumda birlikte olduğu kişiye verdiğini söyledi. Hatta çizmelerimi bile aynı kişiye vermiş. Korkutmak için bana ait kasada bulunan tabancayı çıkarıp ayaklarına doğrulttum. Ancak karım tabanca olan elimi tutup vurunca tabanca aniden patladı ve mermi karımın başına isabet etti. Polis merkezine gidip önce karımın intihar ettiğini söyledim. Ancak daha sonra vicdan azabı çekip bu olayı benim gerçekleştirdiğimi anlattım” dedi.

Olayın ardından şuurunu kaybettiğini ileri süren Ekrem D., “Ben olaydan sonra 2 ay kendime gelemedim. Şuurum yerinde değildi. Soruşturma aşamasında karımın olay sırasında koluma tutup vurduğunu da olayın şokundan söylememiş olabilirim. Karımın kolumu tutup vurduğunu cezadan kurtulmak amacıyla söylemiyorum” diye konuştu.

Sanığın 11 yaşındaki oğlu Z.D. de babasının yalan söylediğini ileri sürerek “Ben olay sırasında markete dondurma almaya gitmiştim. Eve döndüğümde annem kanlar içinde yatıyordu. Hemen komşularımıza haber verdim. Babam evimize bakmaz, sadece patates alır getirirdi. Annem evden dışarı çıkmazdı ki başkasıyla bir ilişkisi olsun. Babamdan şikayetçiyim ve cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın diğer çocuklarının dinlenmesi için duruşmayı erteledi.



Kategori : GÜNCEL