WikiLeaks belgeleri kimin işine yaradı?

  • Ana Sayfa
  • WikiLeaks belgeleri kimin işine yaradı?
WikiLeaks belgeleri kimin işine yaradı?
WikiLeaks belgeleri açıklandığından bu yana çıkan belgelerde, sadece ABD'nin istekleri ortaya çıkıyor. ABD içinde neler olduğuna dair bir bilgi yok. Peki dünyayı sarsan bu belgeler kimin işine yaradı?Abone ol

WikiLeaks kriptolarında ABD çıkarlarına aykırı, c İstanbul subrt iddi sonuçlar doğurabilecek belge şimdilik yok. Ünlü Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, örneğin Ortadoğu meselesinin kilidi olan İsrail’in Yahudi yerleşimlerinden bir kez bile bahsedilmediğine dikkat çekti. Belgeler, İran karşıtı cepheyi ise güçlendirecek.

Wikileaks internet sitesinde yayınlanmaya başlayan ABD Dışişleri’ne ait 251 bin 287 belgeden açıklanan 294 diplomatik belgenin, ABD çıkarlarına gerçekten zarar verip vermediği tartışılmaya başladı. Amerikalı diplomatların yabancı liderler hakkında dedikodu niteliğindeki bazı kişisel ifadeleri çıkarılırsa, ABD hiçbir ülke ile “diplomatik kriz” yaşamayacak gibi görünüyor. Buna karşın, İran’ın nükleer programının gerekirse askeri operasyonla durdurulmasını isteyen “şahin” İsrail hükümeti gibi tarafların eli güçlendi.



Kategori : DÜNYA