İşte Türkiye'nin yeni havalimanları

  • Ana Sayfa
  • İşte Türkiye'nin yeni havalimanları
İşte Türkiye'nin yeni havalimanları
Ulaştırma Bakanlığı, gelecek yıl inşaatlarına başlanacak olan 4 yeni havalimanı için düğmeye bastıAbone ol

Ulaştırma Bakanlığı gelecek yıl 4 havalimanı inşaatı başlatacak. İstanbul dışında Or-Gi, Zafer ve Çukurova havalimanları inşaatları için de geri sayım başladı.

Gelecek yıl yeni havalimanları inşaatları zirve yapacak. Ulaştırma Bakanlığı 4 havalimanı inşaatına start vere tütsü cek. İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı, Silivri Gazitepe'de 20 bin dönüm büyüklüğünde bir araziye kurulacak. Atatürk Havalimanı'nın birkaç katı büyüklüklüğünde olacak ve Yeşilköy'e inmeyen uçaklar buraya yönlendirilecek.

2011'de ise Ordu ve Giresun arasında yapılacak Or-Gi, Kütahya-Uşak-Afyon'a hitap edecek Zafer Havaalanı ile Adana-Mersin arasında ve Tarsus yakınlarındaki Çukurova Havalimanı'nın yapımına başlanacak. Van, Ağrı, Konya, Balıkesir, Mardin'e ise ikinci terminal yapılacak.

GAZİPAŞA PİSTİ UZUYOR

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ), Gazipaşa Havaalanı pistinin 1825 metreden 2 bin metreye uzatılmasını onayladı.

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün, 1825 metre olan Gazipaşa Havaalanı pistinin, 2 bin metreye çıkarılması konusunda gerekli onayı verdiğini söyledi.

Havaalanındaki kamulaştırılmış alanın, pistin 175 metre daha uzatılmasına yeterli olduğunu belirten Pamuk, işletmeci firma TAV'ın, pisti uzatma çalışmalarına en kısa zamanda başlayacağını ve kısa sürede de tamamlayacağını bildirdi.

ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ UÇAKLAR İNECEK



Kategori : EKONOMİ