Baba katiline böyle parmak salladı!

  • Ana Sayfa
  • Baba katiline böyle parmak salladı!
Baba katiline böyle parmak salladı!
DİSK eski Başkanı Kemal Türkler'in kızı babasının katiline canlı yayında parmak salladı: Seni gördüm Ünal Osman Ağaoğlu...Abone ol

İNTERNETHABER.COM - 1980 yılların kasırgalı günlerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden DİSK eski Genel Başkanı Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türker Soydan babasının katiline canlı yayında parmak salladı:

Seni gördüm Ünal Osman Ağaoğlu...

Babası gözlerinin önünüde öldürülen Nilgün Soydan Türkler, uzun yıllar sonuçsuz adalet arayışlarını canlı yayında anlattı. NTV'de Banu Güven'in sorularını yanıtlayan Soydan, "Babamın öldürülüşü günde en az 2-3 kez gözümün önüne gelir" dedi. Türkler b ersağ üyelik u ülkede doğmaktan da utandığını söyledi. Soydan, babası Kemal Türkler'in katledilişini şöyle anlattı:

GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ÖLDÜRDÜLER!

Gözümün önünde oldu. Babam bize hep el sallardı. Annemin değişik nöbet tutma yöntemleri vardı. Babamın yanında bir polis memuru vardı. Son derece deneyimsizdi. Görünüşte babam polis tarafından korunuyordu. Şimdi onu suçlamak istemiyorum. O saldırıda kendini demirle çevrilen bir yere attı. Yeni mezun olmuştu polisti.

Siz cinayet işleyenleri gördünüz değil mi?

Evet gördüm. Mahkemede en ince ayrıntısına kadar anlattım. 1999'da mahkemeye çıkarıldığında.

1980 yılında işlenen bir suikastin 19 yıl sonrasında...

1980 yılında babam öldürüldü. 16 yıl boyunca dava açmak için başvurduk. Ama dava açmamıza izin verilmedi. Ancak 1996'da karar verildi. Bu kez katiller ortada yoktu. Kaçıyorlar, kaçırılıyorlardı. Yakalanlar maşaydı tabi.. Bunların arkasında kim vardı?

HER GÜN GÖZÜMÜN ÖNÜNE GELİR!

Siz oradakileri teşhis ettiniz

Tabi ki. 5 yaşında bir çocuğun gözün önünde öldürürseniz o insan 105 yaşına gelse de unutmaz. Babam benim benim gözümün önünde öldürülüyor. Öldüren insanı görüp teşhis edemeyecek durumda değildim. 19 yaşındaydım. Siz bana 19 yıl sonra nasıl hatırlıyorsunuz diyebilirsiniz. Ben 49 yaşındayım. Evlendim, çocuğum var. Ne kadar ömrüm kaldığını bilmiyorum. Benim her gün en az 2-3 kere babamın öldürüşü sahnesi göz önüme gelir. Evlendiğiniz günden çocuğunuzun olduğu güne kadar en mutlu gününüzde bile gözünüze gelir. O nedenle böyle bir şeyin akıldan çıkması, o eylemi gerçekleştiren insanların akıldan çıkması mümkün değildir. Böyle bir şeyi kimse yaşamasın. Babamın katili açıkçası devlet tarafından korunuyor. Buna derin devlet denir, kontgerilla denir. Ben yargı sürecinde çok çok tiyatro seyrettim.

KEMAL TÜRKLER DAVASI DÜŞTÜ Öldürülen DİSK eski Başkanı Kemal Türkler'in davası zaman aşımından düştü. Haberi okumak için bu linki tıklayın

Kategori : GÜNCEL