Prostat kanserinin sırrı parmaklarda

  • Ana Sayfa
  • Prostat kanserinin sırrı parmaklarda
Prostat kanserinin sırrı parmaklarda
Bilim adamları, erkeklerde parmak uzunluğunun prostat kanserine yakalanma riski hakkında ipuçları verdiğini belirlediler.Abone ol

BBC'de yayınlanan habere göre, Warwick Üniversitesi Kanser Araştırma Enstitüsü'nde görevli araştırmacılar, işaret parmağı yüzük parmağından uzun olan erkeklerin prostat kanserine yakalanma riskin google remarketing in önemli ölçüde daha düşük olduğunu tespit ettiler.

"British Journal of Cancer" isimli tıp dergisinde yayınlanan çalışmada, araştırmacılar 3 bin sağlıklı ve bin 500 prostat kanseri hastası erkeğin el ölçümlerinin karşılaştırdıklarını ve bu şekilde sonuca vardıklarını açıkladılar.

Parmak uzunluklarının doğumdan önce belirlendiğini ve sabit kaldığını söyleyen araştırmacılar, bu uzunlukları cinsiyet hormonu seviyesinin belirlediğini düşünüyorlar. Doğum öncesi salgılanan daha az testosteron miktarının daha uzun bir işaret parmağı oluşturduğunu belirten araştırmacılar, yapılan bu son çalışmaya göre ileri yaşta prostat kanserine yakalanma riskini de düşürdüğünü ifade ettiler.

Bulguların kanıtlanması için daha fazla çalışma yapılması gerektiği kaydedilirken, şimdiki bulgular desteklenirse prostat kanseri için risk altındaki kişilerin belirlenmesinde aile geçmişi ve genetik testlerin yanı sıra bunun da basit bir test olarak kullanılabileceği açıklandı.



Kategori : SAĞLIK