Öğrencilere hijyen semineri

Öğrencilere hijyen semineri
Esenler Belediyesi ile İstanbul Üniversitesi anlamlı bir işbirliğine giderek öğrencilere hijyen eğitimi verdi...Abone ol

Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ile İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nin ortaklaşa yürüttüğü projede öğrenciler, “Gıda güvenliği ve kişisel hijyen” konularında bilgilendiriliyor.

Barkovizyon gösterimi eşliğinde verilen bilgilendirme seminerleri günlük 2 farklı okulda ve 2 ayrı seans halinde gerçekleşiyor.

Esenler Belediyesi  “Velilere yönelik büyüme çağındaki çocuklarda dengeli beslenme ve kişisel hijyen semineri”nden sonra, bu konuda  öğrencilere yönelik  seminerlere de başladı. İlçedeki tüm okullarda yürütülen ve İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi işbirliğin mikro beton uygulama de gerçekleştirilen seminerlerde öğrenciler kişisel temizlik ve güvenli gıda konularında bilinçlendiriliyor.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndaki seminerde hijyen ve düzenli beslenmenin bir birini tamamlayan iki unsur olduğunu belirten İ. Ü. Veterinerlik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hilal Çolak öğrencilere, “Zamanınızın büyük bir kısmı okulda geçiriyor. Okul kantinlerinde ve kafelerde satılan gıdalardan tüketiyorlar. Bu gıdaların bazıları açık bir şekilde satılıyor. Kantinlerden aldığınız yiyeceklere dikkat edin. Şüphelendiğiniz bir ürün tespit ettiğiniz zaman okul yönetimine bildiriniz. Dikkat etmezseniz, farkında olmadan tükettiğiniz bozuk bir gıda gelecekte telafisi olmayan hastalıklara sebebiyet verip hayatınızı karartabilir” şeklinde uyarılarda bulundu.

Kantin ve çevre esnafı da denetleniyor

Öğrencilere verdiği seminerin ardından Doç. Dr. Hilal Çolak öğrenciler ve Esenler Belediyesi Veteriner ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile birlikte okulun kantini ve çevre esnafta denetimlerde bulunuyorlar. Kantin görevlilerine ve okul çevresindeki gıda ile uğraşan esnafa ürünlerini nasıl hijyenik bir ortamda korumaları, bunların öğrencilere ve vatandaşlara nasıl sunulması gerektiği gibi konularda uyarılar yapılıyor. Bu kontrollerde çalışanların portör muayenelerinin yanında satılan gıda ürünlerinden de numuneler alınıyor. Okul kantinlerinden ve okul çevresindeki gıda işletmelerinden alınan numuneler İstanbul Üniversitesi’nde incelendikten sonra çıkan sonuçlar, Esenler Belediyesi’ne veriliyor. Esenler Belediyesi Zabıta ve Veteriner ekipleri de alınan sonuçlara göre işletmelere işlem yapıyor.

Uygulamalı eğitim verimli

Sağlıklı neslin yetişmesi için hijyen bilincinin yerleşmesinin büyük önemi olduğunu belirten Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Salih Kaptan Öner, “Bu amaçla hijyen eğitim ve seminerlerini aralıksız sürdürüyoruz. Esnaf ve velilere yönelik hijyen seminerlerimizi tamamladık. Şimdi de öğrencilerimize hijyen ve gıda güvenliği seminerleri veriyoruz. Okullarda teorik bilgilerin verilmesinin ardından esnafın da gezilerek hijyen uygulamasının teorik olarak gösterilmesi verimli oluyor. Öğrenciler bunları unutmuyor. Maksadımız, 7’den 70’e tüm toplumda hijyen bilincini yerleştirmektir” şeklinde konuştu



Kategori : GÜNCEL