Bahçeli için makul seçim tarihi

  • Ana Sayfa
  • Bahçeli için makul seçim tarihi
Bahçeli için makul seçim tarihi
MHP Lideri Devlet Bahçeli, memleketi Osmaniye'de halka seslenerek seçim ayı ile ilgili düşüncelerini paylaştı...Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2011 Milletvekili Genel Seçimleri için makul tarihin haziran olduğunu belirterek, ''Seçimler dışında iktidar değişikliğini, başka odakların tercihine, ara rejimlere, darbelere bırakmamalıyız'' dedi.

Bahçeli, iki günlük programı kapsamında geldiği Osmaniye'de, Toprakkale ilçesi girişindeki karşılamanın ardından il merkezinde, kendi adını taşıyan meydanda araçtan inip belediye hizmet binasına kadar yürüdü. Bahçeli, yol boyunca vatandaşlarla selamlaştı.

Belediye Başk ulah seo anı Kadir Kara'yı makamında ziyaret eden Bahçeli, daha sonra belediyenin balkonundan, toplanan vatandaşa hitap etti. Referandum sonuçlarını değerlendiren Bahçeli, bu konuda, Osmaniyelilere yönelik haksız eleştirilerin farkında olduğunu belirterek, ''Sizler, partim ve şahsım adına şükran duyulacak insanlarsınız. 'Referandumda istenilen sonuçları alamadık' diye üzülmeyin, sizler üzülmeyiniz ki başkaları sevinmesin'' dedi.

''MAKUL TARİH HAZİRANDIR''

Bahçeli, 2011'de milletvekilliği seçimlerinin yapılacağını belirterek, ''22 Temmuz 2011 hafta sonuna gelmediği için muhtemelen ilk pazar olan 17 Temmuz 2011 yılında Anayasa ve Seçim Kanunlarımıza göre 24. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri gerçekleştirilecek. Fakat 22 Temmuz 2007'de yapılan seçimlerde hatırladığımız gibi eğer temmuz ayında seçimler yenilenirse katılım oranının çok düşük olduğu, seçmen kütüklerinde eksiklerin olduğu görülmektedir. Çünkü yaz tatilinin ortasında, okullar tatil olmuştur, herkes tarlaya, yazlığa ya da yaylaya çıkmış bulunmaktadır; o bakımdan seçimler için makul olan tarih haziran ayıdır'' dedi.

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir değerlendirmesinde 12 Haziran 2011'de milletvekilliği seçimlerinin yapılabileceğine işaret ettiğini anımsatarak, ''Su söze güvenirsek, muhtemelen 12 Haziran 2011 tarihinde 24. Dönem Milletvekilliği Seçimleri olacaktır'' şeklinde konuştu.

''Seçimler dışında iktidar değişikliğini başka odakların tercihlerine, ara rejimlere, darbelere bırakmamalıyız'' diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

''Seçimlerin istikrar içerisinde, meşru zeminde yapılarak, yeniden bir iktidar oluşumu, demokrasimiz açısından hayırlara vesile olacaktır. O bakımdan Türkiye'yi seçimlere kadar herhangi bir kargaşaya, kaosa, kavgaya, kutuplaşmaya, cepheleşmeye sevk ederek, sonuçlarını uzun yıllar tartışılır bir konuma düşürmemeliyiz. O bakımdan seçimler çok önem arz edecektir.''



Kategori : POLİTİKA