İstanbullular dansa doyacak!

İstanbullular dansa doyacak!
Dünya çapında üne kavuşmuş dans topluluğu İstanbullulara tarihi bir gün yaşatacak. İşte bu özel gösteri detayları!Abone ol

Nisan ayından başlayarak 2010 yılı boyunca bir dizi özel etkinlik kapsamında dünyaca ünlü dansçı ve toplulukları ağırlayan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun da d google ads service esteğiyle Türkiye’ye ikinci kez gelecek olan Netherlands Dance Theater II’yi, Dans Platform İstanbul projesiyle ağırlıyor. Netherlands Dance Theater II, 16–17 Aralık tarihlerinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda dans severlerle buluşacak.

ÜÇ GÖSTERİ
Programda üç farklı gösteri yer alıyor. İlki. koreografisi Ohad Naharin’e ait olan ve Hollanda prömiyeri 11 Kasım 1999’da yapılmış olan cha-cha, mambo ve geleneksel İsrail müziğini harmanlayan “fenomenal” olarak adlandırılan modern dans performansı “Minus 16”. Diğeri ise dünya prömiyeri 11 Kasım 2004’te yapılmış, koreografisi Jirí Kylián’a ait, altı dansçının illüzyon ve fantezi yaratan sentetik bir duvar önündeki performanslarını sergiledikleri “Sleepless” adlı gösteri.

Dünya prömiyeri bu yıl 28 Ekim’de gerçekleştirilmiş olan, koreografisi Fernando Hernando Magadan tarafından yapılan “Deus ex Machina”yı ise İstanbullu dans severler gecikmeden izleme şansına sahip olacaklar. Biletler, Biletix ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu gişelerinden temin edilebilir.



Kategori : GÜNCEL