Bu oyun 7 milyon kere indirildi

Bu oyun 7 milyon kere indirildi
Bedava dağıtılan bir oyun, 1.5 ayda inanılmaz bir başarı sağladı.Abone ol

Bedava olarak dağıtılan fenomen bir oyun, 1.5 ayda inanılmaz bir indirme sayısına ulaşarak, dağıtıcı şirketin çığır açmasına yol açtı.

Birçok oyun üreticisi güçlerini iPhone ve App Store için harcarken, Angry Birds'ün geliştiricisi Revio'nun, oyunun Androi vajinismusta hipnoz tedavisi d için uyarlaması delilik olarak nitelendiriliyordu. Fakat 1.5 ay önce Android cep telefonları için Android Market'e gelen, üstelik bedava olarak dağıtılan fenomen oyun Angry Birds'ün, bu 1.5 ay içerisinde 7 milyon gibi önemli bir indirme rakamına ulaştığı açıklandı

ANDROİD KULLANANLAR BEDAVACI

Bunun nedeni olarak, yapılan araştırmaların sonuçları gösteriliyordu. Çünkü sonuçlar Android Market ve App Store kullanıcılarının çok farklı bir profile sahip olduğunu gösteriyordu. App Store kullanıcıları iyi bir uygulama için gözünü kırpmadan para ödemeyi kabul ederken, Android kullananlar daha çok ücretsiz yazılımları tercih ettiğini gösteriyordu. Oyun geliştiricilerin Android Market'i ikinci planda tutmasının bir numaralı nedeni de zaten bu.

SATIŞTAN DEĞİL REKLAMDAN

Ancak Angry Birds, bu oyun geliştiricileri için önemli bir ders niteliği taşıyor. Revio oyunun bedava dağıtarak satıştan para kazanmıyor olabilir ama oyun içi reklamalar, şirket için önemli bir gelir anlamına geliyor.



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ