CHP'li Mengü'den Başbakan'a çağrı

  • Ana Sayfa
  • CHP'li Mengü'den Başbakan'a çağrı
CHP'li Mengü'den Başbakan'a çağrı
CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Başbakan Erdoğan'a İsviçre'deki banka hesabı iddialarıyla ilgili bir çağrıda bulundu. Abone ol

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Wikileaks'te yayımlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsviçre'de 8 tane gizli banka hesabı olduğu yönündeki iddialarla ilgili sert konuştu. CHP'li Mengü, "İsviçre'de tek kuruşum yok, ispatlasınlar bu makamda durmam" diyen Başbakan Erdoğan'a "Kendine güveniyorsa sembolik dava açsın" dedi.

CHP'li Mengü, Wikileaks belg ersağ nedir eleriyle ilgili yaptığı açıklamada, Başbakan'ı dava açmaya davet etti:

"İsviçre bankalarında bir kişinin gizli hesabının olup olmadığı ancak bir mahkeme kararıyla tepsi edilebilinir. O zaman Sayın Başbakan kendisine güveniyorsa burada yapacağı tek şey, İsviçre bankalarında 8 adet hesabı olduğunu yazan basın kuruluşları aleyhine sembolik bir dava açmasıdır. İster Türkiye’de yayın yapan, ister yabancı ülkelerde yayın yapan ve ülkemizde dağıtılan yabancı basın organları aleyhine Türk Hukukuna göre dava açılabilir. Mahkemeden Türkiye ile İsviçre arasındaki adli yardım anlaşması çerçevesinde İsviçre bankalarında kendisi adına, eşi, çocukları ve birinci dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarının hesaplarının olup olmadığının araştırılmasını isteyebilir. İsviçre mahkeme ve yetkili organları de bu araştırmayı yapar."

DENİZ BAYKAL'I ÖRNEK GÖSTERDİ

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da geçmişte benzer bir dava açtığını anımsatan Mengü, dava sonucunda Sabah gazetesinin tazminata mahkum olduğunu kaydetti.
Mengü, Başbakan'a 'yürekli ve dürüst devlet adamının yapacağı tek şey budur" sözleriyle seslendi:

"Herkesi tehdit ederek, 'bana bir milyar doları var diyen şimdi Silivri’de'diyerek, basına gözdağı vermek ve ayrıca konuyu uluslararası yargıya taşıyacağı safsataları ile olayı sulandırarak Türk halkını kandırmak devlet adamlığı ile bağdaşan bir durum değildir. Eğer cesareti varsa, yukarıda söylediğimiz Sayın Baykal’ın yöntemi en uygun ve sağlam yöntemdir. "



Kategori : POLİTİKA