Eşler arasında anal ilişki haram mı?

  • Ana Sayfa
  • Eşler arasında anal ilişki haram mı?
Eşler arasında anal ilişki haram mı?
Takvim gazetesi yazarı ilahiyatçı Ali Rıza Demircan'a 12 bin kişi "anal ilişki haram mı?" diye sordu.Abone ol

Tam 12 bin kişi Takvim gazetesi yazarı İlahiyatçı Ali Rıza Demircan'a, “Eşler arasında anal ilişkisi haram mı? Haramsa karşılıklı rıza ile yapılırsa helâl olur mu?” diye sordu.

Kendisine yöneltilen sorular arasında ilk sır tütsü ayı bu sorunun aldığını anlatan Demircan'ın yanıtı net:

"Allah'ın Resûlü Hz. Muhammed'in dilinde "küçük eşcinsellik" şeklinde geçmekte olan yaratılış düzenini bozucu bu fiil, açık bir cinsel haramdır.

Demircan’ın, Takvim gazetesinde yayımlanan yazısında bu konuyla ilgili satır başları şöyle:

Eşler arasında anal ilişkisi haram mıdır? Haramsa karşılıklı rıza ile yapılırsa helâl olur mu?İslâm Dini erkek erkeğe (homoseksüellik) ve kadın kadına (sevicilik) cinsel ilişkiyi haram kıldığı gibi, kadın eşe anüs ilişkiye girilmesini de yasaklamış; haram kılmıştır. Bu yasaklama, kişinin kendi karısını da, yabancı kadınları da içine almaktadır.

Bu yazımızda açıklanmak istenen, kişinin kendi eşi ile anal ilişkisidir. Yasaklayıcı âyet Yüce Allah Kur'ân-ı Kerîm'de kadınlara ancak döl yatağı olan üreme organlarından ilişkiye girilebileceğini şöylece açıklamaktadır: "Kadınlarınız sizin tarlanız; ürün alabileceğiniz eşlerinizdir. O halde ürün verici ön organlarından dilediğiniz gibi ilişkiye girin.



Kategori : GÜNCEL