İsrail'deki yangın buzları eritti mi?

  • Ana Sayfa
  • İsrail'deki yangın buzları eritti mi?
İsrail'deki yangın buzları eritti mi?
İsrail'de 42 kişinin ölümüyle sonuçlanan Orman yangını için Türkiye iki yangın uçağı gönderdi. Bu gelişme iki ülke arasında buzları eritti mi?Abone ol

İsrail’deki yangında ölü sayısı 42’ye çıktı. Başbakan Erdoğan, “Siyaset ayrı, insanlık ayrı” diyerek iki yangın söndürme uçağı gönderdi. Mevkidaşı Netanyahu telefonda “Minnettarız” dedi. Bunun “insani ve İslami bir görev” olduğunu söyleyen Erdoğan, özür ve tazminat konusunda ise geri adım atmadı.

Mavi Marmara ba new york seo skınının ardından ilişkilerin gerildiği İsrail’de 42 kişinin hayatını kaybettiği yangını Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara’daki “WikiLeaks zirvesinde” öğrendi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’ndan yangınla ilgili bilgi alan Erdoğan, “Derhal diplomatik girişimlerde bulunun. Siyaset ayrı, insanlık ayrı” diye talimat verdi.

Talebi olumlu karşılayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Erdoğan’ı telefonla aradı. Netanyahu, “Türk halkının ve sizin bu yardımınızın çok büyük ve anlamlı olduğunu belirtmeliyim. Şu anda herkes Türk uçaklarının yangını söndürmek için uçtuğunu görüyor, ben de görüyorum. Sizlere minnettar olduğumu iletmek için aradım” dedi. Netanyahu’ya Türk milleti adına başsağlığı dileyen Erdoğan ise şu yanıtı verdi:

YENİ BİR BAŞLANGICA VESİLE OLUR MU?

“Bu afet karşısında insani ve İslami bir görev olarak yardım etmemiz gerekiyordu. Yaralılar konusunda da her türlü yardımı yapmaya hazırız.”

Netanyahu’nun “Türk Başbakanı’na bu yardımın ilişkilerde yeni bir başlangıç olmasını temenni ettiğimi de ilettim” şeklindeki sözleri İsrail basınına yansıdı. Ankara Netanyahu’nun bu ifadeyi kullandığını teyid etti. Ancak Erdoğan, dün sabah yapılan MKYK toplantısında, Türkiye’nin özür ve tazminat beklentisini yineledi ve “Bu konu ile o konuları birbirine karıştırmamak lazım. Bu talepler çözülmediği sürece münasebetlerimizin geçmişteki gibi olamayacağını ifade etmiştik” dedi.



Kategori : DÜNYA