Erdoğan’dan rektörlere türban sitemi

  • Ana Sayfa
  • Erdoğan’dan rektörlere türban sitemi
Erdoğan’dan rektörlere türban sitemi
Rektörlerle buluşan Başbakan Tayyip Erdoğan üniversitelerden beklentilerini anlattı.Abone ol

Başbakan Erdoğan geçmiş yıllarda üniversite rektörlerinden gelen türban protestolarına bir sitemle yanıt verdi.



Erdoğan, ''Üniversiteler, başörtüsü meselesini konuştuğu kadar; Türkiye'nin demokratikleşmesini, Kürt meselesini, Doğu, Güneydoğu tennessee seo meselesini, iç göç meselesini, tarımsal verimliliği konuşmuş olsalardı, bölgenin ekonomik kalkınmasına, toplumun sorunlarına eğilmiş olsalardı, eminim ki bugün manzara çok daha değişik olurdu'' dedi.

Dolmabahçe'de rektörlerle bir araya gelen Erdoğan, üniversitelerden beklentilerini paylaştı. Tarım denildiğinde ilk akla Şanlıurfa ve Harran Üniversitelerinin, petrol denildiğinde, Batman Üniversitesinin, Anadolu uygarlığı denilince Hitit Üniversitesi'nin gelmesini istediğini anlatan Erdoğan, "İslam tarihi, İslam edebiyatı, doğu dilleri, Türkiyat araştırmaları, Kürdoloji denildiğinde Türkiye'nin üniversiteleri öne çıkmalı'' dedi.

ÜNİVERSİTELER KIŞLA MANTIĞI İLE YÖNETİLDİ

Bu kadar büyük, çeşitli ve renkli coğrafi, tarihi ve kültürel zenginliği üniversitelerin bilime tahvil etmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, ''Elbette bir kalite sorunumuz var. On yıllar boyunca tek tip insan yetiştirmeyi maharet olarak görmüş, kışla mantığıyla idare edilmiş üniversitelerin bir kalite sorununun olmasından daha tabii bir şey olamaz'' dedi.



Kategori : POLİTİKA